Newsroom

Newsroom

Η αφρικανική σκόνη βραχυκύκλωσε τα μυαλά των ακροδεξιών

Μεγάλα προβλήματα στα ακροδεξιά μυαλά της χώρας έχει προκαλέσει η έλευση της αφρικανικής σκόνης στον ουρανό της Ελλάδας, καθώς παρατηρείται…

article14052 1395414054.w hr

Μεγάλα προβλήματα στα ακροδεξιά μυαλά της χώρας έχει προκαλέσει η έλευση της αφρικανικής σκόνης στον ουρανό της Ελλάδας, καθώς παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου στροφή εθνικοπατριωτών προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δύσκολα εξηγείται με όρους πολιτικούς.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξή, ο φίλος των ναζί και πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά –τον οποίο αποκάλεσε μπροστά στον Κασιδιάρη «μαλάκα» και «πούστη»- Τάκης Μπαλτάκος, είπε ότι «βαράει προσοχή» μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ για όλα όσα κάνει τις πρώτες του ημέρες στην κυβέρνηση.

Ο πρώην φίλος του Σαμαρά είπε επίσης ότι αυτοί οι άνθρωποι, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιούν όλα όσα έλεγε κι εκείνος να γίνουν (στον Σαμαρά), αλλά τελικά δεν έγιναν. Είπε επίσης ότι για την ήττα της ΝΔ έφταιξε το «πάρα πολύ μνημόνιο», λέγοντας στην ουσία ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτε άλλο παρά μόνο όλα όσα υπαγόρευαν οι δανειστές.

Επιπλέον, ο επίσης φασίστας κι εθνικιστής Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «λεβέντη», λέγοντας μάλιστα ότι έχει ήδη ζητήσει από τον Χριστό και την Παναγία να σταθούν στο πλευρό του πρωθυπουργού – ακόμη κι αν αυτός δεν τους πιστεύει.

Ο Μητροπολίτης μίλησε μάλιστα για την εθνική υπερηφάνεια που ο ίδιος ένιωσε από τις ενέργειες της κυβέρνησης, και δήλωσε ότι σύντομα τα μισητά μνημόνια που επέβαλλαν άλλοι –δηλαδή ο θρησκόληπτος Σαμαράς- σύντομα θα πεταχτούν στα σκουπίδια.

Ο Τάκης Μπαλτάκος είχε δηλώσει τον Μάρτιο του 2014 ότι γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομουνιστής, ενώ μετά τις ευρωεκλογές είχε πει ότι οι αριστεροί δεν θα καταφέρουν να κάνουν κυβέρνηση όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945, ελπίζοντας πως μέσα το 2015 θα είχαμε μια «νέα Βάρκιζα».

Το 2012 ο Αμβρόσιος είχε επιτεθεί στον ίδιο τον Τσίπρα επειδή δεν έχει κάνει θρησκευτικό γάμο, ούτε έχει βαφτίσει τα παιδιά του, ενώ ευχαριστούσε όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής για την επίθεσή τους στο θέατρο Χυτήριο, στέλνοντάς τους μάλιστα και μια ανοιχτή επιστολή με κανόνες συμπεριφοράς του σωστού χρυσαυγίτη, χαρακτηρίζοντας το κόμμα ως μια «γλυκιά ελπίδα» για την Ελλάδα. Σύγκρινε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με την Χρυσή Αυγή, θεωρώντας πως και τα τρία αυτά κόμματα έχουν «ανατρεπτικές ιδέες».

Η εκδήλωση αγάπης προς τον ΣΥΡΙΖΑ από δεξιές και ακροδεξιές πλευρές δεν προσβλέπει στην –φερόμενη ως- αντίσταση στους δανειστές, αλλά ετοιμάζει την δεξιά και την ακροδεξιά για μια αντεπίθεση φιλίας στην κυβέρνηση, που θα αλλάξει το προφίλ της ΝΔ και θα καθορίσει τις εξελίξεις στον τομέα της αρχηγίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει τελειώσει για την ΝΔ και μάλιστα το ξέρει κι ίδιος. Εδώ και μήνες έχει καταλάβει ότι έχασε εντελώς το κεντρώο τμήμα του κόμματος του, αλλά ποτέ δεν θα περίμενε ότι η ακροδεξιά, στην οποία πόνταρε τόσα πολλά, θα επέλεγε να του γυρίσει κι εκείνη την πλάτη.

Τα ανοίγματα της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ σε πλαίσια θεσμικά, όπως την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της βουλής ή την συνάντηση Μπακογιάννη – Τσίπρα για τη συμμετοχή της πρώτης σε μια επιτροπή του ΟΑΣΕ, δεν είναι τυχαία.

Η Νέα Δημοκρατία μπήκε σε φάση διαδοχής από την ήττα της στις ευρωεκλογές, ακόμη κι αν σχεδόν κανείς δεν το παραδεχόταν. Οι σκέψεις Σαμαρά για οικειοποίησης της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις διεθνείς του συνομιλίες με τους δανειστές δεν πέρασαν, κι ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει ο ίδιος αποκλειστικά για την ήττα στις εθνικές εκλογές, κάνοντας λόγο για πόλεμο από τα ΜΜΕ και απόκρυψη των επιτευγμάτων του.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα αποχωρήσει μόνος του από την αρχηγία της ΝΔ, ακόμη κι αν στο τέλος αναγκαστεί να φωτογραφηθεί αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος. Άλλωστε, μόνο σημειολογική δεν ήταν η επίθεση που δέχτηκε από όλες τις πλευρές της Νέας Δημοκρατίας, όταν αρνήθηκε να παραδώσει τυπικά την πρωθυπουργία στον Αλέξη Τσίπρα, στις 26 Γενάρη.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες για όλους όσους ασχολούνται με τα πισώπλατα μαχαιρώματα στην ΝΔ. Προβλέπω, μάλιστα, ότι ένας από αυτούς που θα παίξουν ρόλο-κλειδί στην επόμενη μέρα του κόμματος, θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να προσέξει πολύ τις φιλίες του και την αριστερή ανοχή την οποία αναζητούν πολλοί πρώην και νυν συνομιλητές των ναζί. Ιδιαίτερα όσον αφορά τις επόμενες συγκεντρώσεις-φιέστες που θα χειροκροτήσει, στις οποίες το πλήθος θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο ετερόκλητο –αλλά πολύ πιο επικίνδυνο- από αυτό στις πλατείες του 2011. Τότε, οι ναζί ήταν κρυμμένοι πίσω από τα πατριωτικά γκρουπούσκουλα. Τώρα είναι στη βουλή.

Πηγή: polyfimoss.wordpress.com

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…