Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία: Κατολισθήσεις, κομμένοι δρόμοι, εκτροπές ποταμών και αφρικανική σκόνη (φωτο-βίντεο)

Aποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα. Ο ήλιος προσπαθεί να ξεπροβάλλει, ωστόσο η αφρικανική σκόνη, έχει καλύψει τα πάντα και…

mesa 0

Aποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα. Ο ήλιος προσπαθεί να ξεπροβάλλει, ωστόσο η αφρικανική σκόνη, έχει καλύψει τα πάντα και έχει περιορίσει κατά πολύ την ορατότητα.

Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης φαίνεται πως ευνοήθηκε από τους ισχυρούς νοτιάδες, ενώ σταδιακή και μικρή εξασθένηση των ανέμων περιμένουμε από το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο μεταξύ, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς οι άνεμοι που πνέουν αγγίζουν τα 10 μποφόρ.

Μεγαλύτερη παροχή νερού θα διοχετευθεί στον Άραχθο ποταμό από τη Διοίκηση του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Πουρναρίου της ΔΕΗ διότι η στάθμη του λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ανεβαίνει επικίνδυνα.

Να θυμίσουμε πως το φράγμα είχε ανοίξει και πάλι, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές του 2005. Σε ανακοίνωση της, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, συνιστά την προσοχή των πολιτών, τόσο στην πεδινή περιοχή, όσο και στην πόλη της Άρτας και ζητεί τη συνεργασία τους με τις κατά τόπους αρχές.


Να σημειωθεί ότι ο νομός Άρτας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού τις τελευταίες ώρες, καθώς σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και τεράστια προβλήματα. Ήδη εκκενώνονται πολλά χωριά κοντά στον Άραχθο ποταμό, ενώ κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας.

Το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων εντοπίζεται στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, όπου ο ποταμός Κομποτέικος αλλά και ο χείμαρρος Ανίννου υπερχείλισαν και παρέσυραν γέφυρες.

Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και μονάδες.

Επίσης πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Πρόβλημα φαίνεται ότι δημιουργείται και με το φράγμα στο Πουρνάρι, όπου η στάθμη έχει ανέβει επικίνδυνα.

Κόπραινα και Συκιές βρίσκονται κάτω από τεράστιες ποσότητες νερού και η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Μεγάλη καθίζηση υπέστη τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, κοντά στο Τέροβο. Έκλεισε μόλις το ένα ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου και η κυκλοφορία στην εθνική οδό γίνεται μόνο από τη μία λωρίδα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι ζημιές στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου είναι τεράστιες.

Στο μεταξύ, σημαντικά προβλήματα έχουν σημειωθεί από την έντονη νεροποντή που πλήττει το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων από την Παρασκευή. Τα ξημερώματα, οι κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Η Λεωφόρος Δωδώνης, έγινε χείμαρρος ενώ και στην περιοχή της Λιμνοπούλας και των σεισμοπλήκτων, πλημμύρισαν οι δρόμοι.

Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, από τον Βοτανικό, το Πέραμα και τα Σεισμόπληκτα.Υπόγεια πλημμύρισαν επίσης στην Κατσικά και τη Μπάφρα. Τέλος, παρουσιάστηκαν και μικροπροβλήματα στην ηλεκτροδότηση από τους κεραυνούς.


 

Σφοδρή κακοκαιρία σε Πάτρα, Καλάβρυτα, Ναυπακτία, Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Η Δυτική Ελλάδα για δεύτερη κατά σειρά ημέρα αποτέλεσε το επίκεντρο της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία πλήττουν τη χώρα.

Στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη της Πάτρας η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε σε 10 περιπτώσεις να απομακρύνει και κόψει δέντρα από τις περιοχές της Παραλίας, του Μονοδενδρίου, της Εύας καθώς και την ευρύτερη περιοχή, ενώ οι άνεμοι πνέουν με ένταση έως και 9 μποφόρ.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις του Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτου Ανάγκης με το βάρος να πέφτει στην περιοχή Τριπόταμα Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στο χωριό Πλάκα, στο οποίο σημειώθηκε μεγάλης έκτασης κατολίσθηση.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες και σε ό, τι αφορά τον κίνδυνο πλημμυρών με τις εκβολές του Χάραδρου να αποτελούν από χθες τον μεγάλο πονοκέφαλο.

 

Έπεσε τζαμαρία

Λίγο μετά τις 9.15 μ.μ. στη διασταύρωση των οδών Γκότση και Κορίνθου από τους σφοδρούς ανέμους και την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών σημειώθηκε πτώση τζαμαρίας και κάγκελων μπαλκονιού από διαμέρισμα.

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και της άμεσης δράσης, προκειμένου να απομακρύνουν τα κάγκελα και τα τζάμια και να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και την διάβαση πεζών με ασφάλεια.

Σκηνικό θύελλας

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία για σήμερα στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά  διαστήματα τόπους θα είναι ισχυρές. Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν για δεύτερο εικοσιτετράωρο, νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά 9 με 10 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Ο καιρός στην Πάτρα.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αυτή ήταν η εικόνα στους δρόμους του Πλατάνου που χτυπήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Ναυπακτίας από τα καιρικά φαινόμενα. Ο δρόμος είναι γεμάτος κλαδιά σπασμένα , λάσπη και πέτρες και η διέλευση του ήταν πάρα πάρα πολύ δύσκολη. Σε λίγο το Nafpaktia news.gr θα έχει περισσότερες πληροφορίες από την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στα ορεινά του Δήμου αλλά και για ολόκληρη την Ναυπακτία.

 

 

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός