Newsroom

Newsroom

Δόθηκαν τρεις χιλιάδες ζευγάρια παπούτσια σε άστεγους

Συνολικά τρεις χιλιάδες ζευγάρια παπούτσια δόθηκαν σε αστέγους το 2013 και το 2014, έπειτα από πρωτοβουλία μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων επιδιόρθωσης…

shoes

Συνολικά τρεις χιλιάδες ζευγάρια παπούτσια δόθηκαν σε αστέγους το 2013 και το 2014, έπειτα από πρωτοβουλία μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων επιδιόρθωσης υποδημάτων.

Τα υποδήματα πριν δοθούν στους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη καθαρίστηκαν, επιδιορθώθηκαν και επενδύθηκαν με ισοθερμικούς πάτους.

«Τα τελευταία χρόνια, από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, υπήρχαν άστεγοι και άποροι άνθρωποι που πήγαιναν στα τσαγκαράδικα και ρωτούσαν αν υπάρχει κανένα ξεχασμένο ζευγάρι παπούτσια που δεν το θέλει κανείς. Έτυχε να έρθουν και σε μένα και στα άλλα μαγαζιά της αλυσίδας για να ζητήσουν ένα ζευγάρι παπούτσια. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι σκέφτηκα πώς θα μπορούσαμε να βρούμε παπούτσια γι αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι, μέσω μιας αφίσας, που βάλαμε στα καταστήματά μας, απευθύναμε έκκληση στους πελάτες μας να μας φέρουν τα παπούτσια που δεν τα φορούσαν πια για να τα διορθώσουμε, να τα περιποιηθούμε και να τα δώσουμε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Στέργιος Τσακίρης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων επιδιόρθωσης υποδημάτων, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτή η πρωτοβουλία μας είναι ένα είδος “κοινωνικής προσφοράς”, στην οποία δεν δώσαμε καμία δημοσιότητα, πέρα από μια αφίσα που τυπώσαμε και βάλαμε στα καταστήματα μας για να μας φέρουν οι πολίτες παπούτσια που δεν χρειάζονται πια», συμπλήρωσε, ενημερώνοντας ταυτόχρονα πως θα συνεχίσουν να δέχονται και να επιδιορθώνουν παπούτσια για τα επόμενα δυο χρόνια και για όσο υπάρχουν άνθρωποι που τα χρειάζονται.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…