Newsroom

Newsroom

Σούλτς: Είμαι ευγνώμων για τον ειλικρινή διάλογο

Δύο ώρες διήρκησε η συζήτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο κ. Τσίπρας στις…

2234964

Δύο ώρες διήρκησε η συζήτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τον κ. Σουλτς ως έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας και πρόσθεσε “ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει εκπροσωπήσει επάξια τον δημοκρατικό θεσμό της ΕΕ”. Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σούλτς τόνισε πως θεωρεί θετικό που η Αθήνα θα επιδιώξει κοινή λύση στο πλαίσιο της ΕΕ.

Η συζήτηση όπως δήλωσαν και οι δύο άντρες ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώσε ότι είναι κοινός στόχος να βρεθεί συνολική ευρωπαϊκή λύση μέσα από διαβούλευση και πως η νέα κυβέρνηση εγγυάται την σταθερότητα. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετωπίζουν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, ενώ θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Ευγνώμων δήλωσε μεταξύ άλλων στην δική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, για την ειλικρινή συζήτηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κάτι που  όπως επεσήμανε συμβαίνει σπάνια στις διπλωματικές συζητήσεις.

Σημειώσε επίσης ότι η ΕΕ συμφωνεί με τον σχεδιασμό της Ελληνικής κυβέρνησης να πατάξει την φοροδιαφυγή ενώ θα βοηθήσει και η ίδια την Αθήνα πάνω σε αυτό το θέμα. Στόχος όπως είπε, είναι να να νικηθεί η κοινωνική αδικία.

Τέλος, τόνισε ότι η συνεισφορά της χώρας μας δεν προέρχεται μόνο από την Αρχαία Ελλάδα αλλά και από τη σύγχρονη. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον αγώνα ενάντια της δικτατορίας, κατά τη διάρκεια του οποίου αρκετοί άνθρωποι της αριστεράς, αλλά και άλλων παρατάξεων έδωσαν τη ζωή τους.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…