Newsroom

Newsroom

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους στο μισό, εισηγείται πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

Κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% ζητά με επιστολή του στους Financial Times ο πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του…

2 108

Κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% ζητά με επιστολή του στους Financial Times ο πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Ρέζα Μογκαντάμ.
Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ  και αφεντικό του Τόμσεν, παραδέχεται λάθη του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα.
Στην ίδια επιστολή παραδέχεται πως την περίοδο 2010-2014 το ελληνικό πρόγραμμα στηρίχθηκε σε λάθος παραδοχές. «Πρέπει να πάρω το μερίδιό μου από την ευθύνη, καθώς έχω εμπλακεί στις συζητήσεις της τρόικας μεταξύ 2010 και 2014».
Προσθέτει επίσης πως: «Παρά την τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή και το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει γίνει ποτέ στο ιδιωτικό χρέος, το ελληνικό χρέος έχει αυξηθεί στο 175% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, τα τρέχοντα σχέδια προβλέπουν πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2014 με 4,5% του ΑΕΠ από το 2016 και μετά. Αυτό θα απειλήσει την κοινωνική συνοχή και θα καταστρέψει κάθε προοπτική οικονομικής ανάκαμψης»
Εμμένει βέβαια στις θέσεις του ΔΝΤ που κάνουν λόγο για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων έναντι μείωσης του χρέους στο μισό.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…