Βραζιλία: Νεκροί από αδέσποτες σφαίρες και ανησυχία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Μεγάλες είναι οι ανησυχίες για την ασφάλεια στη Βραζιλία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Τον Ιανουάριο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι…

rio guns

Μεγάλες είναι οι ανησυχίες για την ασφάλεια στη Βραζιλία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Τον Ιανουάριο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τέσσερις έχασαν τη ζωή τους από αδέσποτες σφαίρες στο Ρίο ντε Ζανέιρο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Μια 58χρονη γυναίκα τραυματίστηκε την Δευτέρα από σφαίρα στο κεφάλι ενώ κοιμόταν μέσα στο σπίτι της, ενώ ένα 12χρονο παιδί τραυματίστηκε στο πόδι. Ευτυχώς επέζησαν και οι δύο. Την περασμένη Κυριακή μια νεαρή κοπέλα, 21 ετών, πέθανε από σφαίρα στο συκώτι. Οι αρχές λένε ότι για τα περιστατικά αυτά ευθύνονται μέλη συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων επιμένουν ότι τόσο οι αθλητές όσο και οι τουρίστες θα είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Τα τελευταία χρόνια το Ρίο έχει αυξήσει την αστυνομική παρουσία, ιδιαίτερα στις φαβέλες, οι οποίες για δεκαετίες θεωρούνταν εστίες ανομίας.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…