Newsroom

Newsroom

Θρήνος για τους δύο σμηναγούς που σκοτώθηκαν σε συντριβή ελληνικού F-16 στην Ισπανία

Τα ονόματα των δύο άτυχων Ελλήνων σμηναγών που έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα όταν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη στο…

f 16 crash

Τα ονόματα των δύο άτυχων Ελλήνων σμηναγών που έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα όταν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης, έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Πρόκειται για τον 35χρονο Παναγιώτη Λάσκαρη, πατέρα ενός παιδιού, και τον 31χρονο Αθανάσιο Ζάγκα, πατέρα δύο παιδιών. Ο πρώτος, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, είχε καταγράψει 1.459 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 872 με αεροσκάφη F-16, ενώ ο δεύτερος είχε 1.128 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 524 με F-16.


Στην Αεροπορική Βάση Los Llanos του Αλμπαθέτε, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΑ, σμήναρχου Αλέξανδρου Μαρίνου, βρίσκεται ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση. 

Λόγω ύπαρξης τοξικών – σύνθετων υλικών, η περιοχή του ατυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές Αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…