Newsroom

Newsroom

Τη Δευτέρα, η ελπίδα, η αξιοπρέπεια και η δημοκρατία παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στην ελληνική κοινωνία

Του Νίκου Χουντή

2186022

Του Νίκου Χουντή

Στις εκλογές της Κυριακής καλούμαστε να ψηφίσουμε για το μέλλον, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Η θέση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου «μεγαλοϊδεατισμού» ή σύμπτωμα «μικρομεγαλισμού». Είναι αποτέλεσμα του μεγάλου κύματος ελπίδας που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα κι αρχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο φόβος έχασε, η τρομοκρατία κατέρρευσε, η αξιοπρέπεια και η ελπίδα έχουν νικήσει πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες. Αυτό που περιμένουμε πλέον, είναι η έκταση της νίκης του ελληνικού λαού.  Όσο μεγαλύτερη είναι η νίκη αυτή, τόσο μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία θα δώσει και στους άλλους λαούς της Ευρώπης, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα ανατροπής των καταστροφικών πολιτικών της λιτότητας, της συρρίκνωσης της δημοκρατίας και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Οι εκλογές αυτές θα στείλουν ένα σαφέστατο μήνυμα σε όλες τις ελίτ της Ευρώπης, που επέβαλαν το ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο στην ΕΕ ότι, οι λαοί, όσο και αν τρομοκρατούνται και καταπιέζονται, όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσουν, θα δώσουν την απάντηση που πρέπει.
Ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του, θα στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα προς τον κ. Σόιμπλε και την κ. Μέρκελ, ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε γερμανική αποικία, ούτε το 17ο κρατίδιο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Θα στείλει ένα μήνυμα ότι και η χώρα τους έχει ηθικές, πολιτικές και οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι σε ένα ισότιμο μέλος της ΕΕ, όπως η Ελλάδα.
Οι εκκρεμότητες των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, δεν νομιμοποιούν τη γερμανική κυβέρνηση να συμπεριφέρεται ως άτεγκτος κριτής και εισαγγελέας απέναντι στη χώρα μας.
Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό της χώρας, το αποτέλεσμα των εκλογών θα σημάνει την ήττα των εγχώριων μερκελικών δυνάμεων της διαπλοκής, της υποτέλειας και των αντιδημοκρατικών ιδεών.
Τις τελευταίες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ακούμε από τον κ. Σαμαρά «τα τελευταία σαλπίσματα των ηττημένων στρατιωτών», αυτά που βλέπουμε είναι «τα τελευταία κουρέλια από τα γιορτινά τους φορέματα».
Τη Δευτέρα, η ελπίδα, η αξιοπρέπεια και η δημοκρατία παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στην ελληνική κοινωνία.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…