Newsroom

Newsroom

Φοβού τέτοιους φίλους – Yπέρ του ΣΥΡΙΖΑ η Μαρίν Λε Πεν

Ποιος θα το περίμενε; Η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας να ελπίζει σε νίκη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς! Αυτό…

marin lepen

Ποιος θα το περίμενε; Η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας να ελπίζει σε νίκη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς! Αυτό είπε η Μαρίν Λε Πεν, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. 

Η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας το 2017 δε θεωρεί ότι υπάρχει κάποια αντίφαση στη στάση της αυτή καθώς όπως επισημαίνει: «Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών», αναφέρει η Μ. Λεπέν. «Η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει μαχήτρια της Άκρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούνε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Θα χαρούμε ωστόσο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει.

Στην ανάλυσή της η έγκυρη εφημερίδα εντάσσει την κίνηση αυτή της Μαρίν Λε Πεν στη γενικότερη στρατηγική της που στόχο έχει να υπερβεί τον παραδοσιακό πολιτικό προσδιορισμό Αριστεράς – Δεξιάς και να αποβάλει από το προφίλ της τα ακροδεξιά στοιχεία της εποχής του πατέρα τους. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι η Λε Πεν βλέπει μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ως ενίσχυση του στρατοπέδου των ευρωσκεπτικιστών, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Ο “Monde” εκτιμά ακόμη ότι η υποστήριξη της Μ. Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταξύ άλλων και τον χαρακτήρα της αποστασιοποίησης από την Χρυσή Αυγή.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η τοποθέτηση Λεπέν, η ΝΔ με ανακοίνωσή της τόνισε τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της Λεπέν. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”».

Και το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία καιδια στόματος Εύας Καϊλή επεσήμανε την ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος και να αποφύγει έτσι την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την ευρωπαϊκή οικογένεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εξής: “Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς”.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω twitter πήρε την σκυτάλη απαντώντας στην ΝΔ με την ακόλουθη ανάρτηση: «Η ΝΔ, το κόμμα του Βορίδη, κουμπάρου και ομοϊδεάτη των Λεπέν, δεν μπορεί να μας κάνει μάθημα αντιφασισμού. “Στο σπίτι του κρεμασμένου…”».

 

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…