Newsroom

Newsroom

Κρίση στην παγκόσμια εκπαίδευση

Ενάμισι δισεκατομμύριο παιδιά ζουν σε ασταθείς χώρες, 250 εκατομμύρια από αυτά λόγω κακής ποιότητας της εκπαίδευσης, δεν γνωρίζουν ανάγνωση και…

sholeio afganistan

Ενάμισι δισεκατομμύριο παιδιά ζουν σε ασταθείς χώρες, 250 εκατομμύρια από αυτά λόγω κακής ποιότητας της εκπαίδευσης, δεν γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή ακόμα και μετά 4 χρόνια φοίτησης σε σχολεία, 58 εκατομμύρια δε δεν πηγαίνουν καν σχολείο.
Οι αριθμοί σοκάρουν και αν μη τι άλλο δείχνουν την ασχήμια του κόσμου που έχουν φτιάξει οι ισχυροί της γης για το μέλλον της ανθρωπότητας. Τα παιδιά.
Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα που έδωσε τα σχετικά στοιχεία στην δημοσιότητα έκανε λόγο για κρίση στην εκπαίδευση.
Πρόκειται για κρίση της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης και της ειρήνης, η οποία υπονομεύει την κοινωνική κατάσταση των κοινωνιών και παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, υπογράμμισε η κ. Μπόκοβα.
Σήμερα, περίπου 1,5 δισ. άνθρωποι ζουν σε ασταθείς χώρες ή χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις και πολλοί από αυτούς είναι αντιμέτωποι με κρίση όσον αφορά το μέλλον – χωρίς προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, χωρίς θέσεις εργασίας, δήλωσε η Μπόκοβα.
Η ίδια πρόσθεσε πως πάνω από ένα δισεκατομμύριο παιδιά ζουν σε καθεστώς ακραίας φτώχιας με αποτέλεσμα η εκπαίδευση να είναι ως κάτι το άφταστο μιας και δεν έχουν ούτε καν τα στοιχειώδη σε θέματα υγείας.
Κανένας δεν θυμαται τον Ουγκώ που έλεγε μεταξύ άλλων: “Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή”.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…