Newsroom

Newsroom

Δεν ψηφίζουν οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού – Σε ειδικούς καταλόγους οι ένστολοι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών γνωστοποιείται ότι όσοι Έλληνες εκλογείς είναι κάτοικοι εξωτερικού, αλλά και όσοι την ηµέρα της…

eklgoes 2

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών γνωστοποιείται ότι όσοι Έλληνες εκλογείς είναι κάτοικοι εξωτερικού, αλλά και όσοι την ηµέρα της ψηφοφορίας θα είναι εκτός Ελλάδος, σε οποιαδήποτε χώρα, δεν είναι σε θέση να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από το σημείο που θα βρίσκονται.

Όπως αναφέρει σε σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο, όσοι εργάζονται σε σώματα ασφαλείας μπορούν να εγγραφούν σε ειδικούς καταλόγους.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και να πληρούνται ειδικά κριτήρια προκειμένου να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, στο Λιμενικό Σώμα, στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επιπλέον, οι στρατιωτικές μονάδες και τα λοιπά σώματα, υποχρεούνται να τηρούν και να ενημερώνουν συνεχώς καταστάσεις των υπηρετούντων σε αυτές.

Οι καταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν ως ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι, βάσει των οποίων οι εγγεγραμμένοι σ’ αυτούς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στον τόπο που υπηρετούν.

 

Σχετικά με ετεροδημότες

Σχετικά µε την άσκηση του εκλογικού δικαιώµατος των ετεροδηµοτών κατά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, γίνεται γνωστό ότι θα ασκήσουν το εν λόγω δικαίωµα, σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στην εκλογική νοµοθεσία, όσοι είναι εγγεγραµµένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών, αλλά και όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση εγγραφής τους µέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014. Οι εκλογείς αυτοί δηλαδή θα ψηφίσουν ως ετεροδηµότες στον τόπο διαµονής τους.

∆εν καταχωρούνται εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους µε βάση τις αιτήσεις ετεροδηµοτών που υποβλήθηκαν µετά την 31η Οκτωβρίου 2014. Οι εκλογείς αυτοί δηλαδή, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα ψηφίσουν στον τόπο εγγραφής τους.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…