Διαστρεύλωσε τα λεγόμενα του Χαϊκάλη ο εισαγγελέας στην ερώτηση-πάσα στον Αποστολόπουλο

Δημοσιογραφική πρακτική κάκιστης ποιότητας επιστράτευσε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος κατά την εξέταση του Γιώργου Αποστολόπουλου σχετικά με την καταγγελία…

katathesh apostolopoulou page 005 3

Δημοσιογραφική πρακτική κάκιστης ποιότητας επιστράτευσε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος κατά την εξέταση του Γιώργου Αποστολόπουλου σχετικά με την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του. Από το πρώτο μας σχετικό άρθρο όπου παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της εισαγγελικής εξέτασης είχαμε σημειώσει πως ο κ. Παναγιωτόπουλος παρέλειψε να θέσει στο φερόμενο ως μεσάζοντα ουσιώδη ερωτήματα κι αντ’αυτού του έκανε ερώτηση-πάσα για το αν έχει υπόψη του δήλωση του κ. Χαϊκάλη όπου ο βουλευτής είχε αφήσει ανοιχτό ένα μικρό ενδεχόμενο να ψηφίσει ΠτΔ. 

Κοιτώντας ωστόσο καλύτερα τη συγκεκριμένη ερώτηση, διαπιστώνουμε πως όχι μόνο ήταν “πάσα” για να πει ο Αποστολόπουλος όσα προετίθετο να πει αλλά συνιστά και διαστρεύλωση της επίμαχης δήλωσης.

Η ερώτηση του εισαγγελέα προς το Γιώργο Αποστολόπουλο έχει ως εξής: 

“Έχετε υπόψη σας δήλωση της 11-12-2014 ότι θα ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση;”

Κι αναφέρεται στην εξής δημόσια δήλωση του Παύλου Χαϊκάλη: 

“Δεν είναι θέμα προσώπου. Έχουμε πάρει μια απόφαση, στο Συνέδριο και στην συνεδρίαση της ΚΟ ότι δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω, όμως, τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο. Μπορεί να γίνει πόλεμος, μπορεί να αδειάσουν από χρήματα τα ΑΤΜ. Η συμπαγής μέχρι τώρα Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έχει αποφασίσει “όχι”. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει η στάση. Αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα. Παρότι οι μέρες είναι κοντά, πάντα αφήνεις μια παράμετρο, γιατί θέλω να έχω αξιοπιστία στον λόγο μου”.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ ποτέ δεν είπε πως θα ψηφίσει ΠτΔ για να αποφευχθεί εθνική κρίση αλλά πως εάν προκύψει εθνική κρίση τότε το κόμμα του ενδεχομένως να αναθεωρήσει τη στάση του πάνω στο θέμα της εκλογής ΠτΔ κι ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, εκείνος θα ακολουθήσει το κόμμα του. Πρόκειται για ξεκάθαρη διαστρεύλωση που σε συνδυασμό με την όλη διαχείρηση του θέματος από τη Δικαιοσύνη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ρόλο που διαδραματίζει η Δικαιοσύνη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, τη Δημοκρατία και τους πολίτες της, εμάς. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…