Newsroom

Newsroom

25 χρόνια "The Simpsons"!

25 χρόνια γεννήθηκαν οι Simpsons,

simpsons family couch

Πριν από 25 χρόνια γεννήθηκαν οι Simpsons, μία αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων, η όποια γνώρισε τεράστια επιτυχία, απέσπασε 25 βραβεία Έμμυ και έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη σειρά του 20ου αιώνα. Ας δούμε μερικά πράγματα που μπορεί να μην ξέρουμε για αυτούς…

1. Ο Paul και η Linda McCartney συμφώνησαν να δανείσουν τις φωνές τους στο επεισόδιο “Lisa The Vegeterian” με την πρϋπόθεση ο χαρακτήρας της Λίζα να παραμείνει χορτογάφος καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, πράγμα που τελικά συνέβη.

2. Ο αναπληρωτής καθηγητής κύριος Bergstrom από το επεισόδιο του 1991 “Lisa’s Substitute” εκφράστηκε μέσω της φωνής του Dustin Hoffman ο οποίος προτίμησε να χρησιμοποιήσει το ψευδώνυμο Sam Etic. 

3. Τα ονόματα Marge, Homer, Lisa, Maggie και Patty είναι εμπνευσμένα από τους συγγενείς του δημιουργού Ματ Γκρέινιγκ. Το όνομα Bart είναι ένας αναγραμματισμός του Brat που σημαίνει κακομαθημένος. 

4. Το επεισόδιο “The City of New York vs. Homer Simpson” (του 1997) δεν έκανε την εμφάνιση του στον αέρα για πέντε χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. 

5. Στο επεισόδιο “Two Bad Neighbors” (1996) o George Bush προκαλούσε σε καυγά τον Homer και έχανε. Η σειρά σχολίαζε ευθέως αρνητικά τις πολιτικές της κυβέρνησης Bush και δεν χαρίστηκε ούτε στην επόμενη, του Bill Clinton.

6. Το 1998 το περιοδικό Time ονόμασε τον Bart Simpson έναν από τους πιο σημαντικούς “ανθρώπους” του 20ου αιώνα.

7. Ο Danny Elfman χρειάστηκε μόλις δύο ημέρες για να συνθέσει το θεματικό τραγούδι της σειράς το 1989.

8. Ο δημιουργός της σειράς Ματ Γκρέινιγκ ονόμασε την πόλη που διαδραματίζεται η ιστορία Springfield, επειδή υπάρχουν δεκάδες περιοχές με αυτό το όνομα στην Αμερική και έτσι η σειρά δεν θα ταυτιζόταν με κανένα συγκεκριμένο κράτος.

9. Στη γαλλική μεταγλωτισμένη εκδοχή της σειράς οι φωνές του Homer και της Μarge, Phillipe Peythieu και Veronique Augereau, παντρεύτηκαν στην πραγματική ζωή αφού συναντήθηκαν στην πρεμιέρα της σειράς του 1989. 

10. Πριν από τους “Simsons” η μακροβιότερη σειρά στην αμερικανική τηλεόραση ήταν οι “Flinstones”. 

11. Η πώληση παιχνιδιών με θέμα τους Simpsons είναι απαγορευμένη στο Ιράν. 

12. Από την έναρξη της το 1989 η σειρά φιλοξένησε περισσότερους από 600 guest stars, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη σειρά της τηλεόρασης που έχει γυριστεί ποτέ. 

13. Αν οι χαρακτήρες γερνούσαν σε πραγματικό χρόνο ο Χόμερ θα ήταν 62 ετών, ο Μπαρτ 36 και η Λίζα 34. Ο οικογενειακός σκύλος θα ήταν τώρα 196 χρονών!

 

 

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…