Newsroom

Newsroom

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας – Πλούσιο πρόγραμμα με Χόμπιτ και Serena

Πλούσιο είναι το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας, με το τελευταίο κεφάλαιο μιας επικής τριλογίας, ένα δολοφονικό σχέδιο, την επιθυμία…

hompit 0

Πλούσιο είναι το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας, με το τελευταίο κεφάλαιο μιας επικής τριλογίας, ένα δολοφονικό σχέδιο, την επιθυμία ενός άρρωστου κοριτσιού, πολλές και διαφορετικές αγάπες, τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και τρυφερά παραμύθια.

«Χόμπιτ: Η μάχη των πέντε στρατών»

Ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Πίτερ Τζάκσον επιστρέφει με την ταινία φαντασίας, με την οποία ολοκληρώνεται η επική τριλογία, που βασίζεται στο δημοφιλές μυθιστόρημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, και προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση. Με τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Ίαν Μακέλεν και Κέιτ Μπλάνσετ και τους Μάρτιν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Εβάντζελιν Λίλι, Λι Πέις, Λουκ Έβανς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Στίβεν Φράι, Ίαν Χόλμ, Κρίστοφερ Λι, Χιούγκο Γουίβινγκ, Κεν Σκοτ, Τζέιμς Νέσμπιτ και Ορλάντο Μπλουμ, η φυλή των νάνων, τα ξωτικά και οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν αν θα  ενώσουν τις δυνάμεις τους ή θα καταστραφούν.

«Serena» 
Η – βραβευμένη με Όσκαρ -Τζένιφερ Λόρενς και ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Μπράντλεϊ Κούπερ συνεργάζονται για τρίτη φορά, στο δράμα της – επίσης βραβευμένης με Όσκαρ – Σούζαν Μπίερ, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρον Ρας. Στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929, ένα νεόνυμφο ζευγάρι καταφέρνει να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία ξυλείας στη Βοστώνη. Η ανακάλυψη του εξώγαμου παιδιού του συζύγου και της δικής της αδυναμίας να τεκνοποιήσει, οδηγούν τη γυναίκα σε ένα δολοφονικό σχέδιο.

«Magical girl»

Έχοντας αποσπάσει τα βραβεία καλύτερης ταινίας και καλύτερου σκηνοθέτη στο φετινό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, το θρίλερ του Κάρλος Βερμούτ – με τους Χοσέ Σακριστάν, Μπάρμπαρα Λένι, Λουίς Μπερμέχο, Χούλιο Αρόχο, Ξαβιέ Μποτέ και Αλμπέρτο Τσάβες – είναι ένας φαύλος κύκλος εκδίκησης και εξαπάτησης, μια διεστραμμένη αντανάκλαση της ταραγμένης σύγχρονης  πραγματικότητας της Ισπανίας. Στο επίκεντρο της ιστορίας, είναι ένα άρρωστο κορίτσι, που ονειρεύεται να φορέσει το φόρεμα της αγαπημένης του ηρωίδας από τη γιαπωνέζικη σειρά «Magical Girl Yukiko». Ο πατέρας της θα κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει την επιθυμία της, αλλά θα παγιδευτεί σε μία δίνη εκβιασμών, όπου τα ένστικτα και η λογική θα συγκρουστούν σε μια τραγική μάχη.

«Η πρώτη αγάπη»

Βασισμένο στο ομώνυμο συγκινητικό μπεστ σέλερ του συγγραφέα του «The notebook», Νίκολας Σπαρκς, το αισθηματικό δράμα του Μάικλ Χόφμαν μιλάει για την πρώτη αγάπη. Είναι άραγε η πιο δυνατή; Οι Μισέλ Μόναγκαν, Τζέιμς Μάρσντεν, Λιάνα Λιμπεράτο και Λιουκ Μπρέισι ξετυλίγουν την ιστορία δύο ανθρώπων, οι οποίοι ήταν πολύ ερωτευμένοι στο σχολείο αλλά χώρισαν με δραματικό τρόπο. Είκοσι χρόνια μετά, μια συνάντηση θα τους ξυπνήσει τα συναισθήματα, που δεν έσβησαν ποτέ. Όμως, τώρα, τα εμπόδια είναι ακόμα πιο μεγάλα.

«Η αγάπη είναι παράξενη»

Δύο άνδρες, που έχουν μοιραστεί τις χαρές και τις λύπες μιας ολόκληρης ζωής, ενώνονται με τα δεσμά του γάμου, αντιμετωπίζοντας τις οικογενειακές και κοινωνικές εντάσεις, στο δράμα του Άιρα Ζακς, με την – 3 φορές υποψήφια για Όσκαρ – Μαρίζα Τομέι και τους Τζον Λίθγκοου και Άλφρεντ Μολίνα.

«10.000 χιλιόμετρα»

Αφηγούμενη την ιστορία δύο ερωτευμένων νέων, που τους χωρίζει η απόσταση και ζουν τον έρωτά τους μέσα από το κομπιούτερ, η αισθηματική ταινία του Κάρλος Μαρκές Μαρσέ – με τους Ναταλία Τένα και Ντέιβιντ Βερνταγκέρ – κέρδισε 5 βραβεία στα Ισπανικά Κινηματογραφικά Βραβεία της Μάλαγα, το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο SXSW Film Festival για τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών και το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Σιάτλ.

«Κελί από χρυσάφι»

Μέσα από τη σύγχρονη οδύσσεια τριών παιδιών που προσπαθούν να φτάσουν στις ΗΠΑ, το πολυβραβευμένο δράμα του Διέγκο Κεμάδα – Δίεζ καταγράφει τις προσωπικές μαρτυρίες εκατοντάδων μεταναστών, αποδίδοντας με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια τα συναισθήματά τους.

Ο σκηνοθέτης εξηγεί για την πρώτη αυτή μεγάλου μήκους ταινία του: «Η κοινωνική πραγματικότητα στη Λατινική Αμερική απαιτεί έναν κινηματογράφο απόλυτα συνυφασμένο με τον κόσμο, όπως είναι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω ταινίες βαθειά ριζωμένες στη σύγχρονη κοινωνία μας. Ο πραγματικός ρεαλισμός τα έχει όλα: τη φαντασία και τη λογική, το μαρτύριο και την ουτοπία, την ευτυχία και τον πόνο της ύπαρξής μας.

Θέλω να δώσω φωνή στους μετανάστες, τους ανθρώπους εκείνους που αμφισβητούν ένα σύστημα θεσπισμένο από απαθείς εθνικές και διεθνείς αρχές, διασχίζοντας παράνομα τα σύνορα, ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή, με την ελπίδα να αποφύγουν την απόλυτη φτώχεια».

«Ψυχρά και ανάποδα» (& έκδοση «Τραγουδιστά»)

Ο – υποψήφιος για Όσκαρ για τα «Ταρζάν» και «Surfʼs Up» – Κρις Μπακ συνεργάζεται με τη σεναριογράφο του υποψήφιου για ΄Οσκαρ, «Ραλφ η επόμενη πίστα», Τζένιφερ Λι, και μαζί διασκευάζουν το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Η βασίλισσα του χιονιού», δημιουργώντας μια τρισδιάστατη κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Με τα τραγούδια και τη μουσική των αστεριών του Broadway, Ρόμπερτ Λόπεζ και Κρίστεν Άντερσον – Λόπεζ, μια θαρραλέα πριγκίπισσα πρέπει να συνεργαστεί με έναν απότομο βουνίσιο τύπο, για να λύσουν τα παγωμένα μάγια, που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο.

«Το αγόρι και ο κόσμος»

Στη – χωρίς λόγια, αλλά με πολυβραβευμένο σάουντρακ – βραζιλιάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων του Άλε Αμπρέου, που έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ, ένα αγόρι, στην προσπάθειά του να συναντήσει τον πατέρα του, κάνει ένα ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

«Οι αισθηματίες»

Οι «αισθηματίες» είναι πλάσματα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία προσπαθούν μάταια να επιβιώσουν στον σύγχρονο καιρό μας» εξηγεί ο Νίκος Τριανταφυλλίδης για την αστυνομική του ταινία, η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Με τους Τάκη Μόσχο, Δημήτρη Λάλο, Χάρη Φραγκούλη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή, Αθηνά Παππά, Αντώνη Σπίνουλα, Κώστα Ξυκομηνό και Ρένο Χαραλαμπίδη, ένας μεσήλικας υπεράνω πάσης υποψίας, πίσω από τη μάσκα του εκκεντρικού λάτρη της τέχνης,  θησαυρίζει ως τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος, διακινώντας τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα.

«O Παραμυθάς και οι ιστορίες του»

Στην οικογενειακή ταινία του Κωνσταντίνου Πιλάβιου, με τον Νίκο Πιλάβιο, ο – αγαπημένος από την ομώνυμη παλιά τηλεοπτική σειρά της κρατικής τηλεόρασης – Παραμυθάς επιλέγει τη μεγάλη οθόνη και τις νέες τεχνικές, για να επιστρέψει με τις περιπέτειές του, που μεταδίδουν απλά μηνύματα ανθρώπινων και ηθικών αξιών, οικολογίας και σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς, χωρίς να περιέχουν ίχνος βίας.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…