Newsroom

Newsroom

Βρετανία: Σύλληψη 15χρονης που ήθελε να γίνει τζιχαντίστρια

Πράκτορες της Σκότλαντ Γιαρντ απομάκρυναν μια 15χρονη από αεροσκάφος που ήταν έτοιμο για απογείωση, από το αεροδρόμιο Χίθροου. Η μικρή…

aeroport

Πράκτορες της Σκότλαντ Γιαρντ απομάκρυναν μια 15χρονη από αεροσκάφος που ήταν έτοιμο για απογείωση, από το αεροδρόμιο Χίθροου. Η μικρή ήθελε να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Το κορίτσι είχε εξοικονομήσει χρήματα κρυφά από τους δικούς της προκειμένου να αγοράσει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την Κωνσταντινούπολη.

Την έφηβη συνέλαβαν οι άνδρες της βρετανικής αστυνομίας την 6η Δεκεμβρίου, την ώρα που το αεροσκάφος στο οποίο είχε επιβιβαστεί βρισκόταν ήδη στη διαδικασία της τροχοδρόμησης για την απογείωση.

Η είδηση είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, με την  Σκότλαντ Γιαρντ να επιβεβαιώνει ότι «είχε δηλωθεί η εξαφάνιση την 6η Δεκεμβρίου ενός 15χρονου κοριτσιού» από την υποβαθμισμένη συνοικία Τάουερ Χάμλετς, στο ανατολικό Λονδίνο και ότι έκτοτε βρέθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά της.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές σχεδόν 500 Βρετανοί πολίτες έχουν φύγει από την χώρα για τη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, το 50% εκ των οποίων έχει επιστρέψει στην χώρα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…