Newsroom

Newsroom

Ο αμετανόητος Ντικ Τσένι πιστεύει ότι οι βασανιστές της CIA πρέπει να παρασημοφορηθούν

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (επί προεδρίας Τζορτζ Μπους) Ντικ Τσένι αναφορικά με τις αποκαλύψεις για το πρόγραμμα βασανιστηρίων που…

dick cheney

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (επί προεδρίας Τζορτζ Μπους) Ντικ Τσένι αναφορικά με τις αποκαλύψεις για το πρόγραμμα βασανιστηρίων που εφάρμοσε η CIA εναντίον υπόπτων ως μελών της Αλ Κάιντα μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, εξαίροντας το έργο των βασανιστών της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας.

«Οι ανακριτές θα έπρεπε να είχαν τιμηθεί, θα έπρεπε να είχαν παρασημοφορηθεί», υποστήριξε προκλητικά ο Τσένι μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC, παρά το γεγονός ότι η έκθεση-κόλαφος που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρει πως τα βασανιστήρια τα οποία πραγματοποίησε η CIA σε βάρος υπόπτων για τρομοκρατία δε συνέβαλαν στην απόσπαση καμιάς χρήσιμης πληροφορίας.

Κι όμως, για τον Ντικ Τσένι, οι ανακρίσεις αυτές που γίνονταν υπό μορφή βασανιστηρίων «λειτούργησαν τέλεια», όπως δήλωσε ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως η έκθεση είναι «γεμάτη μ…κίες».

«Πιστεύω ότι αυτή η έκθεση είναι ελεεινή. Μου φαίνεται ότι έχει πολλά λάθη. Δεν έκαναν καν τον κόπο να ρωτήσουν ανθρώπους-κλειδιά που εμπλέκονταν στο πρόγραμμα αυτό», σχολίασε ο κ. Τσένι.