Newsroom

Newsroom

Βρέθηκε χαμένη ταινία του Walt Disney, 90 χρόνια μετά!

Walt Disney

walt disney

Mία χαμένη ταινία του Walt Disney ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο πιο απίθανο μέρος που θα μπορούσε κανείς να ψάξει: Σε μια βιβλιοθήκη στη Νορβηγία κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Το φιλμ χρονολογείται από το μακρινό 1927 και ονομάζεται “Empty Socks” με πρωταγωνιστή τον Osvald το τυχερό κουνέλι, έναν χαρακτήρα που δημιουργήθηκε πριν από τον Μίκυ Μάους. 

Πρόκειται επίσης για τη μία και μοναδική χριστουγεννιάτικη ταινία που γυρίστηκε ποτέ από την εταιρεία, η οποία βρέθηκε τυχαία στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Νορβηγίας. Ο αρχειοφύλακας της βιβλιοθήκης αποκάλυψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στην αρχή δεν είχε γίνει από κανέναν αντιληπτό ότι επρόκειτο για έναν χαμένο κινηματογραφικό θησαυρό και ότι η ταινία δεν είχε σαφή σήμανση ως προς το περιεχόμενο της. To φιλμ ήταν τυλιγμένο σε δύο μπομπίνες με ετικέτες που δεν ήταν ευκρινείς. Η ταινία ψηφιοποιήθηκε και ήδη έχει σταλεί  στη Walt Disney. Η τελική έκδοση της είχε διάρκεια 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Πριν την ανακάλυψη αυτής της κόπιας στη Νορβηγία, το μοναδικό κομμάτι της συγκεκριμένης ταινίας που είχε διασωθεί ήταν ενα απόσπασμα διάρκειας μόλις 25 δευτερολέπτων που φυλάσσεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης.

osvald

Στη βιβλιοθήκη βρέθηκε ένα αντίγραφο ακόμα μίας ταινίας του Disney με πρωταγωνιστή τον Όσβαλντ γυρισμένη το 1928, σε μία από τις τελευταίες ταινίες με αυτόν τον χαρακτήρα, του οποίου τα δικαιώματα έχασε η εταιρεία από τη Universal και τα ανέκτησε πολύ αργότερα. Κάπως έτσι, γεννήθηκε και ο διάσημος Μίκυ Μάους, προκειμένου να αντικαταστήσει τον παλιό ήρωα που έγινε αντικείμενο διαμάχης.  

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…