Newsroom

Newsroom

"Εκείνη τη μέρα": Ένα πολιτικοκοινωνικό αστυνομικό μυθιστόρημα

Εκείνη τη μέρα"

ekeini ti mera

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το βιβλίο “Εκείνη τη μέρα” του Dennis Lehan σε μετάφραση του Φίλιππου Χρυσόπουλου.

Βοστόνη, τέλος του Α´ Παγκόσμιου πολέμου.

Μια εποχή πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών. Οι ΗΠΑ στο σταυροδρόμι παρελθόντος και μέλλοντος.

Δύο άνθρωποι, ένας λευκός και ένας μαύρος, παρασύρονται από τον ανεμοστρόβιλο της Ιστορίας. Ο πρώτος, ο αστυφύλακας Ντάνι Κόφλιν, παρότι οργανώνεται στη συνδικαλιστική ομάδα των αστυνομικών, υποχρεώνεται να πάρει μέρος στο κυνήγι επικίνδυνων ριζοσπαστών. Ο δεύτερος, ο Λούθερ Λόρενς, δολοφονεί ένα αφεντικό του

εγκλήματος στην Τάλσα και καταφεύγει στη Βοστόνη, όπου βρίσκει εργασία στην οικογένεια Κόφλιν. Την ίδια στιγμή προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τρόπο να επιστρέψει στην έγκυο γυναίκα του.

Μέσα από τη διαδρομή των δύο ηρώων ξεδιπλώνονται τα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την Αμερική του Μεσοπολέμου: η ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η σύγκρουση των εργατών με το κεφάλαιο, ο αγώνας για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών. Η πλοκή κορυφώνεται κατά την απεργία της αστυνομίας της Βοστόνης το 1919, όταν στα γήπεδα του μπέιζμπολ μεσουρανεί ο θρυλικός Μπέιμπ Ρουθ.

Συντηρητικοί και επαναστάτες, αριστοκράτες και λαϊκοί, ντόπιοι και μετανάστες, διεφθαρμένοι πολιτικοί και εκπρόσωποι του νόμου στον καθημερινό μόχθο για την επιβίωση και στη διαπάλη για την εξουσία.

Ένα συναρπαστικό πολιτικοκοινωνικό αστυνομικό μυθιστόρημα που διερευνά την εξοντωτική βία και τον ανεξέλεγκτο ενθουσιασμό μιας χώρας που βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τον εαυτό της.

Ο Ντένις Λεχέιν γεννήθηκε στη Βοστόνη το 1965. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων στις ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει έντεκα μυθιστορήματα, ανάμεσα στα οποία τα μπεστ σέλερ Mystic River, Shutter Island, The Given Day, Moonlight Mile, Live By Night και Gone, Baby, Gone. Έχει επίσης στο ενεργητικό του μία συλλογή διηγημάτων και ένα θεατρικό έργο . Βιβλία του έχουν μεταφερθεί με επιτυχία στον κινηματογράφο από διάσημους σκηνοθέτες όπως ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Μάρτιν Σκορτσέζε. Έχει γράψει σενάρια για τις περίφημες τηλεοπτικές σειρές The Wire και Boardwalk Empire. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Σκοτεινό ποτάμι, Το νησί των καταραμένων και Ένα μίλι δρόμος στο σεληνόφωτο (Κέδρος, 2011).

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…