Newsroom

Newsroom

Βουτιά και σήμερα στο Χρηματιστήριο

Μειωμένος κατά 7,35%, στις 827,98 μονάδες έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, δίνοντας διαστάσεις πανωλεθρία,ς καθώς μέσα σε τρείς συνεδριάσεις έχει…

xrimatistirio 217

Μειωμένος κατά 7,35%, στις 827,98 μονάδες έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, δίνοντας διαστάσεις πανωλεθρία,ς καθώς μέσα σε τρείς συνεδριάσεις έχει πέσει κατα 20% και πλέον.
Στην καλύτερή του στιγμή σήμερα έφτασε στις 898,82 μονάδες ενώ η χειρότερη ήταν στις 819,60.

Η καθαρή αξία συναλλαγών αυξήθηκε κατά 10,80% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τετάρτης,  φτάνοντας στα 170,65 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ έγιναν 9,62  εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.  
Σύμφωνα με κύκλους του Χρηματιστηρίου υπήρξε προσπάθεια ανάκαμψης του γενικού δείκτη ώστε να καλυφθεί μέρος του χαμένου εδάφους αλλά από το μεσημέρι και μετά η πτώση ήταν μεγάλη.

Η εκποίηση αξιών αυτό το τριήμερο είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του γενικού δείκτη κατα περίπου  220 μονάδες.

Ο Τραπεζικός δείκτης ειδικά έφτασε σε επίπεδα που είχαν να καταγραφούν από το 1987 μιας και ήταν κάτω από τις 100 μονάδες, ενώ οι τιμές ειδικά των 4 συτημικών τραπεζών ήταν σε ιστορικά χαμηλά.

Υπάρχει σύμφωνα με τους αναλυτές νέος κίνδυνος για την ανάκαμψη του κλάδου μιας και κάνουν λόγο για συτημικές διαστάσεις

Όλοι περιμένουν την 29 Δεκεμβρίου οπότε και θα απαντηθεί το κύριο ερώτημα των επενδυτών.Το άν δηλαδή η χώρα θα πάει σε εκλογές.
Οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές δεν εστιάζουν μόνο στους κινδύνους που θα έφερνε πιθανή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού να θέσει τη χώρα σε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας.