Newsroom

Newsroom

Σόιμπλε: "Πιστωτική γραμμή για την Ελλάδα έως το τέλος Φεβρουαρίου"

Δηλώσεις έκανε το βράδυ τη Τρίτης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να καταστεί διαθέσιμη μια πιστωτική γραμμή για…

Δηλώσεις έκανε το βράδυ τη Τρίτης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να καταστεί διαθέσιμη μια πιστωτική γραμμή για την Ελλάδα έως το τέλος Φεβρουαρίου. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαβεβαίωσε πως δεν θα χρειαστεί χρηματοδότηση για αυτή την επίτευξη.

«Η Ελλάδα έχει αιτηθεί για μία παράταση του προγράμματος διάσωσης», είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε με Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

«Η εφαρμογή θα είναι περιορισμένη σε μία παράταση δύο μηνών – θα το θέσουμε στην Bundestag στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας και ελπίζω να το συμφωνήσουμε. Εάν και τα άλλα κράτη μέλη συμφωνήσουν τότε θα έχουμε μία παράταση. Στη συνέχεια θα έρθουμε σε μία πιστωτική γραμμή τον Φεβρουάριο, αλλά δεν θα χρειαστούμε νέα χρήματα», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

Νωρίτερα, εκτίμησε ως καλή την απόφαση του Πρωθυπουργού την επίσπευση των προεδρικών εκλογών ενώ προέβη σε θετικά σχόλια για τις προσπάθειες εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας που καταβάλουν τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…