Newsroom

Newsroom

Γ. Ρωμανός: "Ο γιος μου δεν στηρίχτηκε στις εντολές κανενός συστήματος" (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου  στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός»,έδωσαν οι  γονείς  των αναρχικών κρατουμένων και απεργών πείνας. Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού κάλεσε  τον…

romanospress

Συνέντευξη τύπου  στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός»,έδωσαν οι  γονείς  των αναρχικών κρατουμένων και απεργών πείνας. Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού κάλεσε  τον υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, να «καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του». Ο Γιώργος Ρωμανός, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, διάβασε ένα κείμενο στήριξης του γιου του και του αγώνα που δίνει.

 

 

«Ο γιος μου δεν στηρίχτηκε στις εντολές κανενός συστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο πατέρας του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έκανε επίσης έκκληση να επιτρέψουν στους «πολιτικούς κρατούμενους και το γιο του» να ασκήσουν το «δικαίωμα στην εκπαίδευση», τόνισε . «Δεν υπάρχει Δημοκρατία πουθενά», δήλωσε από τη μεριά του, ο πατέρας του Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκου. «’Ένας λαός που δεν έχει μπροστά του, σαν οδηγό την ουτοπία, διαλύεται», σημείωσε.

 

 

Το αίτημα του Ρωμανού στήριξαν και εκπρόσωποι των γιατρών που έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας ότι« είναι απλό και θα έπρεπε να έχει εγκριθεί».

Παράλληλα, οι ίδιοι υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες στους γιατρούς για τη ζωή των απεργών πείνας, ενώ κατήγγειλαν την «πρωτοφανή αστυνομοκρατία στα νοσοκομεία που μεταφέρονται απεργοί πείνας». Τέτοιοι «στρατοί», όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά, στοχεύουν στο να «δείξουν ότι θα τσακίσουν όποιον φέρει αντίρρηση και προσπαθεί να αντιδράσει».

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να λάβει απόφαση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τις εκπαιδευτικές άδειες του Ν. Ρωμανού που διανύει την 23η μέρα της απεργίας πείνας την οποία κάνει διαμαρτυρόμενος για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας και σύμφωνα με τους δικηγόρους του η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Δείτε τι είπε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

 

Παρέμβαση Σακοράφα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, η οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «επί 23 ημέρες παραβιάζεται κάθε έννοια ισονομίας και δικαίου, ενώ ο απεργός πείνας κινδυνεύει να χάσει την ζωή του».

Η δήλωση της κ. Σακοράφα.

«Η Πολιτεία και η κυβέρνηση εξαναγκάζουν τον Νίκο Ρωμανό να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμα του της πρόσβασης στη μόρφωση, με τον ύστατο τρόπο: την απεργία πείνας.

Επί 23 ημέρες παραβιάζεται κάθε έννοια ισονομίας και δικαίου, ενώ ο απεργός πείνας κινδυνεύει να χάσει την ζωή του και να προστεθεί στα θύματα ενός πολιτικού κατεστημένου που αντιλαμβάνεται το δικαίωμα στη μόρφωση σαν παραχώρηση, που αντιλαμβάνεται τη δικαιοσύνη α λα καρτ και “με εντολή Σαμαρά”.

Πρέπει τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Νίκου Ρωμανού.

Αύριο θα είναι αργά!».

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.