Newsroom

Newsroom

Περί ουράς ο λόγος…

Για σημαντική πρόοδο στο μπρα ντε φερ με την τρόϊκα έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το βήμα…

Για σημαντική πρόοδο στο μπρα ντε φερ με την τρόϊκα έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.
Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από παρευρισκόμενους: “έχει μείνει μόνο η ουρά”.
Αυτό που δεν διευκρινiστηκε, είναι αν αναφέρονταν στην λαϊκή ρήση για την ουρά του όνου.
Αν πρόκειται για αυτή την περίπτωση πρόκειται μαλλον για εξαιρετικα καλλίκομο όνο του οποίου οι τρίχες έχουν κάτσει στον λαιμό, σε σημείο ασφυξίας, των κατοίκων αυτής της χώρας, τα τελευταία 5 τουλάχιστον χρόνια.

Στα του συνεδρίου τώρα, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, εχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, έχουν κλείσει αρκετά ζητήματα και η συγκυβέρνηση εργαζεται για να κλείσουν και τα υπόλοιπα, επισημαίνοντας ότι απώτερος στόχος είναι να υπάρξουν λιγότερα βάρη και περισσότερες προοπτικές για όλους.

Αξίζει πάντως εδώ να θυμίσουμε, τα αποτελέσματα της έκθεσης της τράπεζας της Ελλάδας, που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Αύγουστο, σύμφωνα με την οποία, δεν φαίνεται καμιά πρόοδος για τον απλό κόσμο καθώς έως το 2012 περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι έχασαν το σπίτι τους, αριθμός κατά 71% μεγαλύτερος σε σχέση με το 2008, οπότε και οι καταγεγραμμένοι πολίτες με απώλεια κατοικίας ανέρχονταν στις 16.000.

Σημειωνόταν δε πως η φτωχοποίηση των νοικοκυριών, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, καθώς οι οικογένειες που επιβιώνουν με λιγότερα από 750 ευρώ τον μήνα (9.000 ευρώ ετησίως) ανέρχονται σε ποσοστό 10,6% για το 2012, σε αντίθεση με το 4,8% που είχε καταγραφεί το 2008. Επιπρόσθετα, τα νοικοκυριά με μέσο εισόδημα άνω των 3.500 ευρώ τον μήνα μειώθηκαν από 22,3% το 2008, σε 12,2% το 2012. Ως εκ τούτου, στη λίστα με τα μέσα μηνιαία εισοδήματα στην Ε.Ε., η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη χαμηλότερη θέση για το 2012 με 9.500 ευρώ, με την Πορτογαλία να βρίσκεται στην πρώτη θέση (8.323 ευρώ) και την Ισπανία στην τρίτη θέση με 11.970 ευρώ, ενώ, την ίδια στιγμή, το μέσο εισόδημα για την Ε.Ε. των 27 κρατών ανερχόταν σε 15.325 ευρώ.

Παρά ταύτα ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί και έχει μπει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, επισημαίνοντας ότι μετά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν προοπτικές να εκτοξευθεί, καθώς θα λήξει η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα.

Έδωσε έμφαση στην συνέχιση της αποκατάστασης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας που δεν θα βασίζεται πλέον στην εσωτερική κατανάλωση αλλά στην εξωστρέφεια της οικονομίας και σε τομείς που διαθέτουν προοπτικές ανάπτυξης και εξωστρέφεια όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η φαρμακοβιομηχανία, η έρευνα και τεχνολογία, η ναυτιλία κλπ
Κλάδους βέβαια που αν περάσουν τα νέα μέτρα που κομίζουν αύξηση του ΦΠΑ μεταξύ άλλων, θα δεχτούν ακόμα ένα πλήγμα.
Dead body story…

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…