Newsroom

Newsroom

Λιποθυμίες στην απεργία πείνας σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα (φώτο)

Απεργία πείνας άρχισαν το πρωί της Δευτέρας οι Σύροι που βρίσκονται για 6η ημέρα στο Σύνταγμα ζητώντας να αναγνωριστούν ως…

2193194 0

Απεργία πείνας άρχισαν το πρωί της Δευτέρας οι Σύροι που βρίσκονται για 6η ημέρα στο Σύνταγμα ζητώντας να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες. Μία γυναίκα με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με το ανήλικό παιδί της να κλαίει απεγνωσμένα, ενώ λίγη ώρα αργότερα ένας άνδρας έχασε τις αισθήσεις του, λιποθυμώντας στο σημείο όπου ξεκινάνε τα σκαλοπάτια προς την πλατεία Συντάγματος. Ο γιατρός που βρισκόταν στο σημείο δεν μπόρεσε να διαγνώσει το λόγο της κατάρρευσης του Σύρου άνδρα, ενώ έπειτα από περίπου 20 λεπτά μεταφέρθηκε και αυτός στον «Ευαγγελισμό» με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι Σύροι -μεταξύ τους και πολλά παιδιά- βρίσκονται απέναντι από τη Βουλή, σκεπασμένοι με κουβέρτες, ενώ έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφεται το αίτημά τους. Επίσης, έχουν κλείσει συμβολικά τα στόματά τους με μονωτική ταινία ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Ζητούν άσυλο και στέγη από τις ελληνικές αρχές, καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ κάποιοι από αυτούς θέλουν να τους δοθεί οι δυνατότητα να φύγουν με νόμιμο τρόπο σε άλλες χώρες, όπου έχουν συγγενείς.  Η αρχική ομάδα των 150 σύρων προσφύγων, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους λόγω της πολύχρονης εμφύλιας σύρραξης, έχει ενισχυθεί από συμπατριώτες τους, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να τους συμπαρασταθούν. Εκτιμάται ότι το απόγευμα της Κυριακής απέναντι από τη Βουλή βρίσκονταν έως και 500 άτομα.

Λύση για την προσωρινή στέγασή τους αναζητούν οι συναρμόδιες αρχές και για το λόγο αυτό το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Υπηρεσίας Ασύλου, συλλογικοτήτων και εκπροσώπων των Σύρων. Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επισκέφτηκε τους Σύρους στο Σύνταγμα την Κυριακή και ανακοίνωσε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της προσωρινής στέγασής τους.

Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ παρακάτω











ΠΗΓΗ: in.gr

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…