Βαγγέλη, το έχεις πάρει είδηση ότι σκοτώθηκε έλληνας φωτορεπόρτερ στην Ουκρανία; (διαβάστε μαρτυρία του στο www.koutipandoras.gr)

Την περασμένη Τρίτη σκοτώθηκε, μετά από βομβαρδισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο έλληνας φωτορεπόρτερ Αθανάσιος Κοσσές ενώ βρισκόταν στα καταφύγια…

venizelos 91

Την περασμένη Τρίτη σκοτώθηκε, μετά από βομβαρδισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο έλληνας φωτορεπόρτερ Αθανάσιος Κοσσές ενώ βρισκόταν στα καταφύγια του αεροδρομίου του Ντονιέτσκ.  Ο πολυάσχολος υπουργός Εξωτερικών, Βαγγέλης Βενιζέλος άραγε έχει ζητήσει από τις αρμόδιες ουκρανικές αρχές την άμεση διερεύνηση και  διαλεύκανση των περιστατικών που οδήγησαν στον θάνατό του; Πόσω μάλλον όταν το ανωτέρω περιστατικό, καθώς κι ο θάνατος επτά ουκρανών ελληνικής καταγωγής στην Ουκρανία, τον περασμένο μήνα, από όλμους αναδεικνύει τη ανάγκη για πιο ενεργή και ουσιαστική δραστηριοποίηση των ελληνικών προξενικών αρχών στην περιοχή με σκοπό την προστασία του απόδημου ελληνισμού.

Το ιδιαίτερα σημαντικό έργο του Κοσσέ με την κάμερα και το φακό του απεικονίζεται στην τελευταία ανολοκλήρωτη δουλειά του: «Η λευκή βίβλος του φασισμού στην Ουκρανία.  Έργα και ημέρες». 

«Η δημοκρατική του προσήλωση, η προοδευτική του σκέψη όπως και η ακατάλυτοι δεσμοί του με την χώρα στην οποία γεννήθηκε παραμένουν ζωντανά σύμβολα που ευλαβικά τιμάμε και θυμόμαστε. Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια στη οικογένεια και τους οικείους του. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει μέσα από κάθε θεσμική διαδικασία να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αναδειχθούν οι υπεύθυνοι αυτού του τραγικού συμβάντος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Διαβάστε εδώ ρεπορτάζ του www.koutipandoras.gr με μαρτυρία του Αθανάσιου Κοσσέ.