Newsroom

Newsroom

Ιταλία: Παιδίατροι προωθούσαν γάλα-σκόνη έναντι ανταλλαγμάτων

Σε κατ’ οίκον περιορισμό έθεσε η Ιταλική αστυνομία 12 παιδιάτρους οι οποίοι φέρονται να δωροδοκούνταν από φαρμακευτικές εταιρείες για να…

gala skonipic

Σε κατ’ οίκον περιορισμό έθεσε η Ιταλική αστυνομία 12 παιδιάτρους οι οποίοι φέρονται να δωροδοκούνταν από φαρμακευτικές εταιρείες για να προωθούν γάλα-σκόνη αντί του θηλασμού. Η αστυνομία ερευνά «μια κοινή και διαδεδομένη πρακτική» ενώ αξίζει α σημειωθεί ότι δύο από τους γιατρούς είναι επικεφαλής των παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων.

Πέντε εμπορικοί αντιπρόσωποι τριών διαφορετικών εταιρειών και ένα στέλεχος τέθηκαν επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό, σημείωσε η αστυνομία. Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι «επικοινωνούσαν με τους παιδίατρους για να τους παροτρύνουν να συνταγογραφήσουν γάλα-σκόνη σε νεογέννητα μωρά, δρώντας αντίθετα στην ομόφωνη άποψη των επιστημόνων για την ανάγκη να προωθείται η χρήση του μητρικού γάλακτος», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό Τζενάρο Ρικάρντι, οι εμπορικοί αντιπρόσωποι προσέφεραν δώρα αξίας «εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» στους γιατρούς οι οποίοι εργάζονταν σε δημόσια νοσοκομεία, αν αυξάνονταν οι πωλήσεις του γάλακτος-σκόνη το οποίο προωθούσαν. Τα δώρα περιελάμβαναν iPhones, υπολογιστές Apple, κλιματιστικά, τηλεοράσεις, ταξίδια στην Ινδία, το Παρίσι, τις ΗΠΑ, το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη και πολυτελείς κρουαζιέρες, πρόσθεσε ο κ. Ρικάρντι.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσουν τη σοβαρότητα των ενεργειών αυτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Υγείας της Ιταλίας Μπεατρίς Λορεντσίν. Οι γιατροί δρούσαν αντίθετα «στην ομόφωνη άποψη των επιστημόνων και τις ενδείξεις του υπουργείου Υγείας, πείθοντας τις μητέρες να χρησιμοποιούν γάλα-σκόνη αντί για το μητρικό», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, εκτελούνται 26 εντάλματα έρευνας και κατάσχεσης που αφορούν την υπόθεση σε τέσσερις επαρχίες της Ιταλίας. «Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να εντοπίσουμε το μέγεθος του προβλήματος», είπε ο κ. Ρικάρντ

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…