ΓΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Τα ΜΑΤ πίνουν Ζαγόρι

Δεν ήταν τσαμπουκάς αυτό που έκαναν τα ΜΑΤ στο περίπτερο των Εξαρχείων, ήταν μάθημα οικονομίας, ήταν προβολή στο μέλλον του…

mat 0 1

Δεν ήταν τσαμπουκάς αυτό που έκαναν τα ΜΑΤ στο περίπτερο των Εξαρχείων, ήταν μάθημα οικονομίας, ήταν προβολή στο μέλλον του μνημονιακού κράτους που εξελίσσεται σε στάδια. Στάδιο πρώτο, το χαράτσι του Βενιζέλου: το μνημονιακό κράτος συνδέει τους φόρους με το ηλεκτρικό ρεύμα, απειλώντας τους υπηκόους του με φυσική εξόντωση. Στάδιο δεύτερο, η πρόταση Λοβέρδου για εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών: το μνημονιακό κράτος αμφισβητεί ευθέως τη μισθωτή εργασία. Στάδιο τρίτο, η αρπαγή του νερού από τα ΜΑΤ: το μνημονιακό κράτος φτάνει, επιτέλους, στο τελικό στάδιο, στο πλιάτσικο.

Κι όμως, το πλιάτσικο των σιδηρόφρακτων βρήκε υπερασπιστές. Ο κ. Σταύρος Μπαλάσκας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, βγήκε στην τηλεόραση και είπε ότι έπρεπε να συλληφθεί ο περιπτεράς, διότι οι «οι αστυνομικοί έβγαλαν χρήματα και τα άφησαν στο περίπτερο, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν θέλησε να τα πάρει». Σαν να τη βλέπω μπροστά μου τη σκηνή: «Φέρε, μωρή κουφάλα περιπτερά, δέκα νερά και να ‘ναι Ζαγόρι, που πίνει ο ευρωβουλευτής μας. Πόσο κάνουνε, ρε εξαρχιώτικο κουμμούνι, τα νερά; Πέντε ευρώ; Πάρ ‘τα, ρε άρρωστε, στην άκρη του γκλομπ μου τα έχω, πάρτα επί πέντε, επί δέκα, επί είκοσι». Προχωρημένος τρόπος συναλλαγής, ούτε μετρητά, ούτε επιταγές, ούτε κάρτες, εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν και θα βοήσωμεν βοή μεγάλη, δυστυχή περιπτερά.

Και καλά ο Μπαλάσκας, ο γνωστός και μη εξαιρετέος υπερασπιστής της αστυνομικής βίας, τη δουλειά του κάνει. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης γιατί έσπευσε να υπερασπιστεί τους ματατζήδες, πριν ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που έχει διατάξει ο Κικίλιας; Ακούστε τι είπε ο γίγας της Άκρας Δεξιάς: «Τους πούλησε τσαμπουκά και τα πήραν στο κρανίο». Ο άοπλος περιπτεράς, που, απ’ ό,τι είδα, δεν ήταν και ο Χουλκ, πούλησε τσαμπουκά στην ένοπλη διμοιρία κι αυτή η καημένη τρόμαξε και άρχισε να τον βαράει. Μα αν δεν κάνω λάθος, κύριε Άδωνι, οι μηχανισμοί καταστολής εκπαιδεύονται να είναι πάντα ψύχραιμοι και να μην τα παίρνουν στο κρανίο εν ώρα υπηρεσίας, εκτός κι αν το κρανίο είναι άδειο εκ γενετής και δεν επιδέχεται εκπαιδεύσεως.

Το μνημονιακό κράτος στηρίζει τις δυνάμεις της καταστολής ακόμη και στην πιο ακραία εκτροπή τους. Διότι η καταστολή είναι συστατικό στοιχείο του μνημονιακού κράτους. Το μνημονιακό κράτος δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς την καταστολή. Η ιστορία του Μνημονίου είναι ένα παζλ ξύλου, χημικών, εκφοβισμού, συλλήψεων, φυλακίσεων. Χωρίς αυτά το Μνημόνιο θα είχε εκπνεύσει από τα πρώτα βηματάκια του, τότε που ήταν ακόμα τρυφερούλι και αδύναμο.

Είτε διά των δηλώσεων είτε διά της σιωπής, το καθεστώς Σαμαρά – Βενιζέλου θα υπερασπιστεί τους ματατζήδες μέχρις εσχάτων. Θα τους συγχωρήσει ακόμη και την αγάπη τους για τη Χρυσή Αυγή, το 50% που παίρνουν οι ναζιστές στα εκλογικά τμήματα των δυνάμεων καταστολής. Αυτό δεν είναι ελάττωμα, αυτό είναι προτέρημα. Καθιστά τις δυνάμεις ακόμη πιο αποτελεσματικές.

avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…