Newsroom

Newsroom

Ισραήλ: Συνελήφθη συνοριοφύλακας που φέρεται να πυροβόλησε εν ψυχρώ ανήλικους Παλαιστίνιους

Έναν συνοριοφύλακα που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε δύο ανήλικους Παλαιστινίους στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 15 Μαΐου…

israeli soldiers

Έναν συνοριοφύλακα που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε δύο ανήλικους Παλαιστινίους στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 15 Μαΐου συνέλαβαν οι αρχές του Ισραήλ, όπως μετέδωσε την Τετάρτη το τηλεοπτικό κανάλι Channel 2.

Ο συνοριοφύλακας συνελήφθη μετά από νέες εξελίξεις που προέκυψαν στην υπόθεση. Οι δύο Παλαιστίνιοι, ο 17χρονος Ναντίμ Σιάμ Ναγουάρα και ο 16χρονος Μοχάμαντ Μαχμούντ Οντέχ Αμπού Νταχέρ, πυροβολήθηκαν στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σε ένα ισραηλινό στρατιωτικό σημείο ελέγχου έξω από την κεντρική πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Κάμερες ασφαλείας που ήταν τοποθετημένες στο σημείο κατέγραψαν το περιστατικό από διαφορετικές γωνίες. Σε όλα τα βίντεο τα οποία εξέτασαν οι αρχές φαίνονται οι δύο νεαροί άνδρες να περπατούν και στη συνέχεια να πέφτουν στο έδαφος. Τα βίντεο προκάλεσαν την οργή των Παλαιστινίων, ενώ ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έκανε έκκληση για διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Αρχικά η ισραηλινή πλευρά είχε εκφράσει τις υποψίες της ότι τα εν λόγω πλάνα ήταν σκηνοθετημένα, ωστόσο περαιτέρω έρευνες έδειξαν το αντίθετο, σύμφωνα με το Channel 2. Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας που πραγματοποίησαν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ιατροδικαστές, την εποπτεία της οποίας είχαν διεθνείς παρατηρητές, διαψεύστηκαν οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου ότι είχε πυροβολήσει τους δύο άνδρες με σφαίρες καουτσούκ.

Ο συνοριοφύλακας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, κατηγορείται ότι άλλαξε τις σφαίρες καουτσούκ με αληθινές. Οι γονείς του αστυνομικού, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο Channel 2, εξέφρασαν την οργή τους για τη σύλληψη του γιου τους, λέγοντας ότι αισθάνονται προδομένοι από τις ισραηλινές αρχές, «απογοητευμένοι» και «συντετριμμένοι».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή