Newsroom

Newsroom

Η εκεχειρία στην Ουκρανία όλο και περισσότερο "δεν ισχύει παρά μόνο στα χαρτιά"

Την ανησυχία του για τον κίνδυνο κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την…

oukrania 37

Την ανησυχία του για τον κίνδυνο κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Λαμπέρτο Ζανιέρ, υποστηρίζοντας πως η εκεχειρία στην περιοχή όλο και περισσότερο «δεν ισχύει παρά μόνο στα χαρτιά».

«Η εισροή όπλων στην περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ανοικτή σύγκρουση και δεν θέλουμε να δούμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί εδώ και μερικές ημέρες και υπάρχουν πληροφορίες για την είσοδο στην ανατολική Ουκρανία ρωσικών στρατιωτικών οχηματοπομπών, βαριά οπλισμένων. Τις καταγγελίες αυτές έκανε αρχικά το Κίεβο, ενώ στη συνέχεια τις επιβεβαίωσαν το ΝΑΤΟ και ο ΟΑΣΕ.

«Η πολιτική διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας», υπογράμμισε ο Ζανιέρ, ζητώντας από την ΕΕ να πιέσει το Κίεβο και τη Μόσχα να την επαναφέρουν στο προσκήνιο. Η συμφωνία του Μινσκ «είναι το καλύτερο πράγμα που έχουμε», είπε.

Εξάλλου, ο Οργανισμός αναγκάστηκε να διακόψει τις τελευταίες ημέρες τις πτήσεις που πραγματοποιούσε πάνω από την περιοχή με τις οποίες έλεγχε αν εφαρμόζεται η εκεχειρία, αφού τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του δέχθηκαν επίθεση.  

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…