Ερευνα-φωτιά για Καρατζαφέρη: Στο μικροσκόπιο δύο offshore για "ύποπτο" έμβασμα 1.6 εκατ. ευρώ

Το «ξεψάχνισμα» δύο υπεράκτιων εταιρειών που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, έχουν αρχίσει οι δικαστικές αρχές…

karatzaferis 7

Το «ξεψάχνισμα» δύο υπεράκτιων εταιρειών που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, έχουν αρχίσει οι δικαστικές αρχές για τη γνωστή υπόθεση που σχετίζεται με τα «αμαρτωλά» ελικόπτερα Super Puma.

Οι δικαστικές αρχές έχουν στείλει αίτημα στην Βουλή για να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει σε δηλώσεις του πόθεν έσχες δύο υπεράκτιες εταιρείες. Σε μία απ΄ αυτές έχουν εντοπιστεί εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.

Από τη σχετική έρευνα της δικαιοσύνης έχει προκύψει, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τσάτσο που αντιπροσώπευε μαζί  με τον Σταύρο Κομνόπουλο τη γαλλογερμανική εταιρία Eurocopter.

Η απάντηση στο ερώτημα αναγραφής ή όχι των δύο εταιριών στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ, αναμένεται για να αποσαφηνιστεί και αν υπάρχει εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη σε πληρωμές που έγιναν από το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της απόκτησης των εν λόγω ελικοπτέρων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η σύμβαση 37Γ/00 για τα ελικόπτερα Super Puma, τύπου AS-332, της εταιρίας Europter , υπεγράφη στις  21 Δεκεμβρίου 2000 από τον τότε υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και αφορούσε στην αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων έναντι του ποσού των 61.741.925 ευρώ. Η σύμβαση προέβλεπε και την αγορά ακόμα δύο ελικοπτέρων, όπως και έγινε το 2002, όταν υπουργός ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Λίγα χρόνια μετά, οι έρευνες πέφτουν πάνω σε έναν λαβύρινθο πληρωμών, ο οποίος οδηγεί και στο όνομα του Γ. Καρατζαφέρη.

Η έρευνα ακολουθεί τη διαδρομή των δύο εμβασμάτων που δέχθηκε το Νοέμβριο του 2007 η εταιρία Catalina International, συνιδιοκτησίας του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον γιο του Ιωάννη σε ποσοστό 50% έκαστος, η οποία ιδρύθηκε το 1992 στον φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής. Η δεύτερη υπεράκτια εταιρία που ανήκει στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, η Homeric TCI, ιδρύθηκε το 1983 και έχει έδρα τα νησιά Τερκς και Κάικος.

Καρατζαφέρης: Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απαντώντας στο δημοσίευμα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό.

Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.

Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια.

Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες».

 

 

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…