Newsroom

Newsroom

Σκάνδαλο Intel: 15 δολάρια αποζημίωση για κάθε Pentium 4 που αγοράστηκε

Αποζημίωση 15 δολαρίων σε όλους όσους είχαν αγοράσει υπολογιστή με επεξεργαστή Pentium 4, το μακρινό 2000 και 2001, αποφάσισε να δώσει…

pentium 4

Αποζημίωση 15 δολαρίων σε όλους όσους είχαν αγοράσει υπολογιστή με επεξεργαστή Pentium 4, το μακρινό 2000 και 2001, αποφάσισε να δώσει η Intel, καθώς, όπως φαίνεται, είχε χειραγωγήσει τα αποτελέσματα των επιδόσεων του εν λόγω επεξεργαστή.

Η αποζημίωση αυτή είναι ένα από τα παρακλάδια του διακανονισμού της Intel και της HP, μετά από αγωγές που κατήγγειλαν χειραγώγηση των μετρήσεων απόδοσης της πρώτης γενιάς των συγκεκριμένων επεξεργαστών.

Όπως φαίνεται, η Intel φέρεται “πείραξε” τα αποτελέσματα μετρήσεων (benchmark), με την βοήθεια της Hewlett Packard. Όπως ήταν φυσικό, οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν τις κατηγορίες όμως επέλεξαν να προχωρήσουν σε διακανονισμό που περιλαμβάνει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 15 δολαρίων, σε όσους αγόρασαν τους επίμαχους επεξεργαστές.

Δυστυχώς για το ευρωπαϊκό και ασιατικό αγοραστικό κοινό, η αποζημίωση αφορά μόνο τις ΗΠΑ. Ήδη έχει δημιουργηθεί ιστότοπος όπου μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι Αμερικανοί αγόρασαν υπολογιστή με έναν Pentium 4 από 20 Νοεμβρίου 2000 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2001. Την ίδια αποζημίωση θα μπορούν να διεκδικήσουν και όσοι αγόρασαν έναν πρώτης γενιάς «Willamette» Pentium 4 ή έναν Pentium 4 με ταχύτητα μικρότερη των 2.0 GHz, από την 1η Ιανουαρίου 2002 μέχρι και 30 Ιουνίου 2002.

Σύμφωνα με τους ενάγοντες, η Intel γνώριζε ότι οι επεξεργαστές Pentium 4 υστερούσαν σε δυνατότητες από τους προηγούμενους Pentium III αλλά και τα ανταγωνιστικά μοντέλα Athlon της AMD.

«Η Intel χρησιμοποίησε την επιρροή της στη βιομηχανία υπολογιστών προκειμένου –σύμφωνα με τα λόγια της Intel- να “βελτιώσει ψευδώς” την απόδοση των Pentium 4 στις βαθμολογίες», σημειώνεται στην αγωγή. «Πραγματοποίησε κρυφές δοκιμές που θα έδιναν στους Pentium 4 υψηλές βαθμολογίες και κατόπιν κυκλοφόρησε και χρησιμοποίησε προωθητικά αυτές τις “νέες” μετρήσεις σαν ανεξάρτητες αξιολογήσεις. Πλήρωσε εταιρείες λογισμικού για να κάνουν συγκεκαλυμμένες αλλαγές ώστε να βελτιωθούν τα αποτελέσματα στις επιδόσεις του Pentium 4 και ακόμη και να απενεργοποιηθούν χαρακτηριστικά σε Pentium III ώστε τα σκορ του Pentium 4 να δείχνουν καλύτερα στη σύγκριση», σημειώνεται στην αγωγή.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…