Ανέκδοτο κατάντησε το ΠΑΣΟΚ-Από "Ελιά" …"Δημοκρατική Παράταξη"-Προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από άλλο όνομα

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει πιο συχνά ονόματα πλέον από όσο αλλάζουν κατεύθυνση οι άνεμοι… Εάν δεν ήταν πραγματικότητα, σίγουρα θα μπορούσε…

elia11 500x330 1

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει πιο συχνά ονόματα πλέον από όσο αλλάζουν κατεύθυνση οι άνεμοι… Εάν δεν ήταν πραγματικότητα, σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει ανέκδοτο το γεγονός ότι αυτό το κόμμα αλλάζει κάθε μήνα και όνομα με κίνδυνο ακόμα και οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του να χάσουν τον λογαριασμό στο τέλος και να μη θυμούνται αν το κόμμα του οποίου επικεφαλής είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ονομάζεται την ημέρα των εκλογών ΠΑΣΟΚ, Ελιά, Δημοκρατική Παράταξη ή οτιδήποτε άλλο. Μέχρι να αρχίσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να φορούν περούκες και ψεύτικα μουστάκια μήπως και τους περάσουν για άλλους οι ψηφοφόροι μάλλον έχει ακόμα …δρόμο η ιστορία.

Όπως και να έχει πάντως, με τον τίτλο αυτού «Δημοκρατική Παράταξη» τουλάχιστον για αυτή την εβδομάδα που ξεκινάει και σαν να θέλουν από την Χαριλάου Τρικούπη να προκαλέσουν ευθυμία με την …«παρθενογέννεση» και μέχρι να βρεθεί καμιά άλλη πιο πιασάρικη ονομασία, οι διήμερες εργασίες της ξεκινούν με την ομιλία του «πρωτοεμφανιζόμενου» πολιτικού που ακούει στο όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος…

Με το ιδρυτικό συνέδριο να παίρνει, όπως όλα δείχνουν, νέα αναβολή για τον Ιανουάριο, οπότε και το κλίμα αναμένεται να είναι… προεκλογικό, στη διήμερη συνεδρίαση της Αθηναΐδας, αναμένεται να συζητηθούν τόσο το πολιτικό όσο και το προγραμματικό πλαίσιο ανασυγκρότησης του χώρου της …Κεντροαριστεράς.

Την ίδια ώρα, θα επιχειρηθεί να εκπονηθεί ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για εξορμήσεις κλιμακίων με στελέχη σε όλη τη χώρα τον Νοέμβριο και ανοιχτές εκδηλώσεις της …«Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» τον Δεκέμβριο.

Στην ομιλία του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί στην κατάσταση της χώρας και την πορεία εξόδου της από την κρίση και το μνημόνιο, με τον ίδιο να εμφανίζεται αισιόδοξος ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Απευθυνόμενος στο εσωτερικό του σπαρασσόμενου κόμματός του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τους διαφωνούντες για την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη διατήρηση του ονόματος και των συμβόλων του κινήματος. Στο τέλος άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να θυμίζει ψυγείο από τα πολλά διαφορετικά σηματάκια που θα έχει στις εκδηλώσεις του. Έναν πράσινο ήλιο, μια ελιά …κανέναν χαρταετό δίπλα και στο τέλος …ποιος ξέρει…

Στην πραγματικότητα, πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν ότι η διήμερη συνεδρίαση θα επισκιαστεί όχι τόσο από τις παρουσίες στην Αθηναΐδα, αλλά από τις απουσίες. Μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα δώσουν το «παρών» στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά του, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν όσα θα πουν οι διαφωνούντες, με πρώτο και κύριο τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Κατά τα λοιπά, το πρόγραμμα των επιτροπών που έχουν ήδη συγκροτηθεί, αναμένεται να αναπτύξουν ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας για το πρόγραμμα και τις πολιτικές θέσεις της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας που μέλλει να παρουσιάσει το σχέδιο για την οργανωτική ανασυγκρότηση του χώρου και η Τόνια Αντωνίου που θα μιλήσει για τα κοινωνικά κινήματα. Από την πλευρά των συνεργαζόμενων κινήσεων, το λόγο θα πάρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τούντας.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…