Kαύσιμα που προορίζονταν για τους Τζιχαντιστές κατασχέθηκαν στην Κύπρο

Έως 29 εμπορευματοκιβώτια γεμάτα με υλικό που προοριζόταν για τους Τζιχαντιστές και τα οποία μετέφερε εμπορικό πλοίο, κατέσχεσε η Κυπριακή…

limani 2

Έως 29 εμπορευματοκιβώτια γεμάτα με υλικό που προοριζόταν για τους Τζιχαντιστές και τα οποία μετέφερε εμπορικό πλοίο, κατέσχεσε η Κυπριακή Δημοκρατία, μετά από κατ’ επείγον σήμα των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive.com, τα εμπορευματοκιβώτια που κατασχέθηκαν ήταν γεμάτα με καύσιμα που προορίζονταν για οχήματα που χρησιμοποιούν στον πόλεμο τους οι Τζιχαντιστές.

Το πλοίο «Φλοριάνα», υπό σημαία Παναμά αφίχθη στο Λιμάνι Λεμεσού στις 28 Οκτωβρίου.  Τελικός προορισμός του ήταν το λιμάνι της Αλεξάνδρειας, για το οποίο αναχώρησε στις 29 Οκτωβρίου, χωρίς φυσικά τα 29 ύποπτα εμπορευματοκιβώτια.  

Η επιχείρηση των Αρχών Ασφαλείας της Δημοκρατίας, για την οποία ήταν ενήμερο από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών, οργανώθηκε μετά από σχετικό αίτημα που έστειλαν τα Ηνωμένα Έθνη. Σύμφωνα με αυτό, ζητείτο η συνδρομή των Αρχών Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να εντοπιστούν και να κατασχεθούν τα 29 εμπορευματοκιβώτια.

Παραλήπτης του φορτίου ήταν εταιρεία που εδρεύει στην Συρία και η οποία βρίσκεται στην μαύρη λίστα κυρώσεων της Επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω εταιρεία σχετίζεται με τον πόλεμο των Τζιχαντιστών.      

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…