Newsroom

Newsroom

"Έχετε δρόμο" λέει το ΔΝΤ – προτείνει ως λύση την προληπτική στήριξη

Την όποια χαρά για το τέλος των μνημονίων και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ήρθε να περιορίσει ο εκπρόσωπος…

right

Την όποια χαρά για το τέλος των μνημονίων και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ήρθε να περιορίσει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον, είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η χώρας μας “έχει δρόμο να να διανύσει μέχρι του σημείου να μπορεί να στηριχθεί στις αγορές” και επανέλαβε την άποψη, ότι “η καλύτερη οδός για την Ελλάδα είναι η προληπτική στήριξη”. Ο Τζέρι Ράις πάντως, δεν διευκρινίσε τι εννοεί μιλώντας για προληπτική στήριξη από το ΔΝΤ, αρκέστηκε όμως να διευκρινήσει ότι αυτή μπορεί να έχει πολλές μορφές, κι ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που θα αποφασίσει.

Ερωτώμενος για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής, τονίζοντας παράλληλα ότι “το θέμα της επιστροφής εξαρτάται από την παρουσίαση ενός πλήρους πακέτου προτάσεων πολιτικής το οποίο αναμένεται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης”. Ο Τζέρι Ράις επεσήμανε τους τομείς στους οποίους εστιάζει το Ταμείο και συγκεκριμένα μίλησε για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την οποία θεωρεί σημαντική. Είπε τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο το ΔΝΤ ζητάει περαιτέρω μείωση των συντάξεων, ότι “υποστηρίζουμε την επιθυμία των ελληνικών αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις”.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του υπουργείου Οικονομικών που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, “τα όποια σενάρια περί εμπλοκής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα δεν έχουν βάση”. Τα στελέχη του υπουργείου εκτίμησαν πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα σπισκεφτούν την Αθήνα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…