Κουβέλης: "Η επιθετικότητα της Τουρκίας παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου"

«Θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα ολόκληρο δίκτυο αποδοκιμασίας και απομόνωσης της Τουρκίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης,…

koubelis 2

«Θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα ολόκληρο δίκτυο αποδοκιμασίας και απομόνωσης της Τουρκίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, που συναντήθηκε με το γ.γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, παρουσία των στελεχών του ΑΚΕΛ, Τουμάζοτ Τσιελέπη και Μαρίας Σάββα καθώς και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι η «επιθετικότητα της Τουρκίας παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, προσβάλλει την ανεξαρτησία μιας Ευρωπαϊκής χώρας, όπως είναι η Κύπρος» και κάλεσε την Ευρώπη και τον ΟΗΕ να μιλήσουν ξεκάθαρα και να πουν ότι αυτό που πράττει η γείτων είναι πράξη προσβολής του διεθνούς δικαίου και της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Σ’ ό,τι αφορά στην επίλυση του Κυπριακού, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι παραμένει σταθερά στην θέση ότι η αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος και η συζήτηση με την άλλη πλευρά. Προϋπόθεση, όμως, είναι η Τουρκία να εγκαταλείψει αυτή την άγονη, την εξαιρετικά επιθετική στάση που κρατάει αναφορικά με τις συζητήσεις και τη διαπραγμάτευση για την αναγκαία επίλυση του προβλήματος της Κύπρου», κατέληξε.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ επισήμανε από την πλευρά του ότι το Κυπριακό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μόνο στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…