Βενιζέλος: "Θέλουμε αυτή να είναι η τελευταία εμφάνιση της τρόικας"

«Έχουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο επί τη βάση του οποίου πορευόμαστε. Το σχέδιο τηρείται και νομίζω θα τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα…

ven 1

«Έχουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο επί τη βάση του οποίου πορευόμαστε. Το σχέδιο τηρείται και νομίζω θα τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα όπως τα έχουμε πει», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει απόφαση για μεταχρονολόγηση του ασφαλιστικού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε:  Για το ασφαλιστικό υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες οι οποίες δείχνουν τα δεδομένα. Έχουμε κάνει τόση δουλειά. Είναι σα να ξεχνάμε τι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν γίνει στη χώρα όλα αυτά τα 5 χρόνια».

Σχετικά με το δημόσιο, όπου το ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερες ενστάσεις, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα δύο κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση. Οι θέσεις του λαμβάνονται πάρα πολύ σοβαρά υπόψη. Υπάρχει πάντα μία συζήτηση, μία διαπραγμάτευση, μία ζύμωση και ένα συμπέρασμα το οποίο έχει διαμορφωθεί τώρα και πορευόμαστε στο πλαίσιο που έχουμε πει. Το έχουμε πει και στη Βουλή και στα ΜΜΕ.  Δεν μπορεί κάθε φορά να τίθεται υπό επανεξέταση το σχέδιο το οποίο έχει διαμορφωθεί μετά από πολλή σκέψη και πολύ προσοχή και εμείς το εκτελούμε τώρα. Ένα κεφάλαιο του σχεδίου είναι να ολοκληρωθεί εμπροθέσμως η αναθεώρηση, το review της τρόικας. Γιατί αυτή θέλουμε να είναι και η τελευταία εμφάνιση της τρόικας».

Κληθείς τέλος, να σχολιάσει το γεγονός ότι η κ. Κοτέ «άδειασε» τις δηλώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη λέγοντας ότι «ήταν no commitment η συζήτηση στο Βερολίνο, ότι δεν συζήτησαν την επόμενη μέρα…», ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Μα δεν είπε ο κ. Χαρδούβελης ότι ήταν committed».

«Είπε όμως ο κ. Χαρδούβελης ότι συζήτησαν την επόμενη μέρα και η κ. Κοτέ είπε πως όχι..», επέμειναν οι δημοσιογράφοι με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να δίνει την ακόλουθη απάντηση: «Άλλο «συζήτησαν την επόμενη μέρα» και άλλο υπήρξε συμφωνία για κάποια πράγματα…».

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…