Newsroom

Newsroom

Το ΠΑΣΟΚ φεύγει, η "Δημοκρατική Παράταξη" έρχεται

Σαράντα χρόνια κατάφερε να επιβιώσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως φαίνεται θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη με απόφαση του…

pasok 14082014163041

Σαράντα χρόνια κατάφερε να επιβιώσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως φαίνεται θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη με απόφαση του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αναμένεται την 1η Νοεμβρίου να ανακοινώσει τη μετεξέλιξη του κόμματός του σε «Δημοκρατική Παράταξη». Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να υφίσταται ως όνομα και θα διατηρήσει τα σύμβολά του, θα αντικατασταθεί ωστόσο στον πολιτικό χάρτη από την αποτελούμενη από στελέχη της κεντροαριστεράς «Δημοκρατικής Παράταξης», σε μια κίνηση που ξεκάθαρα έχει ως στόχο την πολιτική επιβίωση στελεχών –μεταξύ των οποίων και του Ευάγγελου Βενιζέλου-, η πολιτική πορεία των οποίων μοιάζει να έχει ολοκληρωθεί άδοξα.

Η δημιουργία του νέου κινήματος θα ανακοινωθεί σε συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Αθηναΐδα στον Βοτανικό αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, όπου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η ολομέλεια της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει από την Κρήτη όπου βρίσκεται ότι μια νέα κίνηση βρίσκεται στα σκαριά. Άλλωστε οι «75» του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσαν ήδη χιλιάδες υπογραφές ζητώντας να προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει με τη «Δημοκρατική Παράταξη», γεγονός που καταδεικνύει τις εσωκομματικές έριδες στη Χαριλάου Τρικούπη.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού εκτιμούν ότι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν συμπεριλάβει τον Γιώργο Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα απολέσει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ακόμη επηρεάζονται από τον Παπανδρέου. Εκφράζουν παράλληλα την άποψη, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, ο δρόμος για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, θα είναι ανοικτός για τον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος δεν φαίνεται να προσανατολίζεται στην επαναδιεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. 

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη 1

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»