Newsroom

Newsroom

"Ανεξήγητη πολιτική ανοχή και ολιγωρία στους ελέγχους φορολόγησης εμβασμάτων εξωτερικού"

“Σε ποια πολιτική ηθική υπακούει η πιθανά ανεξήγητη πολιτική ανοχή και ολιγωρία για τον συστηματικό έλεγχο της φορολόγησης των εμβασματων του…

“Σε ποια πολιτική ηθική υπακούει η πιθανά ανεξήγητη πολιτική ανοχή και ολιγωρία για τον συστηματικό έλεγχο της φορολόγησης των εμβασματων του εξωτερικού απο το 2000 μέχρι σήμερα;”, αναρωτιέται σε δήλωσή του, αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αργούς ελέγχους εμβασμάτων που εξήχθησαν στο εξωτερικό μόνο κατά την περίοδο 2009-2011, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

“Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του πάρτυ της φοροδιαφυγής που έχει συντελεστεί,σε 630 υποθέσεις που ελέγχθηκαν απο το 2009 μεχρι το 2011, εχουν βεβαιωθεί φόροι 270 εκατ.ευρω” αναφέρει ο κ. Καρχιμάκης και προσθέτει ότι “μπορεί να αντιληφθεί κανεις ποιο θα ηταν το ύψος των φόρων που θα μπορούσαν να εχουν εισπραχθεί αν υπηρχε συστηματικός έλεγχος των εμβάσματων των 700.000 καταθετών και των 300 δισ. ευρω περίπου που εξήχθησαν στο εξωτερικό απο το έτος 2000 μέχρι σήμερα,σύμφωνα με έγκυρα ιδρύματα του εξωτερικού.

Όπως λέει ο κ. Καρχιμάκης στελέχη της κίνησης των 75 έχουν υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση, στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για τη φορολόγηση αυτη που μπορεί να αποφέρει φόρους πάνω απο 30 δισ. ευρω αν γίνει ενδελεχής και συστηματικός έλεγχος.

“Το ερώτημα που τίθεται  διαρκώς ειναι, σε ποια πολιτική και ανθρώπινη ηθική απέναντι σε ενα λαό που δοκιμάζεται, υπακούει η πολιτική ανοχή και  η ολιγωρία για την αποφυγή και την καθυστερηση του ελεγχου της φορολόγησης των εμβασματων 300 δισ. περίπου που εξήχθησαν στο εξωτερικό απο το έτος 2000 μέχρι σήμερα;”, δερωτάται καταλήγοντας ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…