Newsroom

Newsroom

Ένταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – Διεκόπη η συνεδρίαση της συγκλήτου

Ένταση επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη να διαπληκτίζεται έντονα με φοιτητές.…

panepistimio

Ένταση επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη να διαπληκτίζεται έντονα με φοιτητές.

Ο πρύτανης απαίτησε από τους περίπου 40 φοιτητές που βρέθηκαν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου να αποχωρήσουν, υποστηρίζοντας πως είναι παράνομοι, και απειλεί με μηνύσεις για παράνομη κατακράτηση, αφού οι φοιτητές, όπως καταγγέλλει, δεν επέτρεπαν στον ίδιο και τα μέλη της συγκλήτου να αποχωρήσουν από την αίθουσα, ενώ η συνεδρίαση έχει διακοπεί.

Σημειώνεται ότι ο πρύτανης είχε ζητήσει από τους φοιτητικούς συλλόγους να ορίσουν αντιπροσωπεία έξι ατόμων, όμως οι φοιτητές αρνήθηκαν, θέλοντας να παραστούν μαζικά και να συζητήσουν όλα τα φοιτητικά θέματα στη συνεδρίαση.

Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη, με τους φοιτητές να παραμένουν στην αίθουσα και τον κ. Φορτσάκη να τους δίνει διορία 30 λεπτών για να αποχωρήσουν πριν επέμβει η αστυνομία.

Μετά από πολλή ώρα με αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες, ο πρύτανης αποχώρησε τελικά από την αίθουσα.