Εικόνες χάους από τις πλημμύρες στην Αττική (φωτο-βίντεο)

Εικόνες καταστροφής αντικρύζουν οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών καθώς τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, τα κλειστά φρεάτια και τα μπαζωμένα ρέματα,…

articlegal 43426 48170.w hr 0

Εικόνες καταστροφής αντικρύζουν οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών καθώς τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, τα κλειστά φρεάτια και τα μπαζωμένα ρέματα, μετέτρεψαν για άλλη μία φορά δεκάδες δρόμους της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά σε χείμαρρους, που παρέσυραν ότι έβρισκαν στη ροή τους. «Από τύχη δεν είχαμε θύματα» έλεγαν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από την σφοδρή νεροποντή. Το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει λάβει περισσότερες από 850 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβίσεις οδηγών, κοπές δένδρων και πινακίδων που αιωρούνταν επικίνδυνα σε πολλούς δρόμους της Δυτικής Αττικής.

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, αναποδογύρισαν και συσσωρεύτηκαν σε σημεία που δεν έβρισκαν διέξοδο οι μεγάλοι όγκοι νερού. Το ύψος των νερών σε κάποιες περιπτώσεις είχε φθάσει και τα δύο μέτρα. Τέτοια φαινόμενα «συγκρουόμενων» οχημάτων παρατηρήθηκαν στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Θερμοπυλών στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό στο Περιστέρι, το Ίλιον, το Μενίδι, στα Άνω Λιόσια. Εκατοντάδες υπόγεια γκαράζ και σπίτια αυτών των περιοχών πλημμύρισαν.

Στο Ιλιον πλημμμύρισε σούπερ μάρκετ με τρία υπόγεια πάρκινγκ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής περισσότερα από 12 αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα. Εξαιτίας του όγκου του νερού που είχε φτάσει τα 10 μέτρα η απάντληση αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου.Οι πυροσβέστες δηλώνουν αισιόδοξοι ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι. 

Η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η Λ. Αθηνών, η Λ. Θηβών είχαν γίνει ένα απέραντο «νεκροταφείο» αυτοκινήτων. Πολλοί από τους οδηγούς είχαν εγκαταλείψει τα οχήματά τους, που έμειναν λόγω τεχνικών βλαβών, διάσπαρτα σε κεντρικούς δρόμους, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κίνηση των υπόλοιπων αυτοκινήτων.

Δρόμοι ποτάμια στο Μενίδι παραλίγο να παρασύρουν σχολικό λεωφορείο που μετέφερε 20 παιδιά, τα οποία οδηγοί και πολίτες κατάφεραν έγκαιρα να τα απομακρύνουν. Οι κάδοι απορριμμάτων έπλεαν επικίνδυνα και ανεξέλεγκτα στους πλημμυρισμένους δρόμους αποτελώντας μία ακόμη απειλή για τους πολίτες.

Κλειστά ήταν τα ρεύματα της κυκλοφορίας τόσο προς Πειραιά, αλλά και προς Κηφισσό, ενώ είχε κλείσει η είσοδος του Αττικού νοσοκομείου στο Χαϊδάρι, λόγω υπερχείλισης.

Ρένα Δούρου: Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές  

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου η οποία βρέθηκε στους δήμους που επλήγησαν στις δημόσιες δηλώσεις της ευχαρίστησε «τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς και στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται τούτες τις ώρες στους δήμους που έχουν  πληγεί από την κακοκαιρία».

Οπως σημείωσε «δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές – οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο»

Τόνισε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, «είχαμε την τραγική διορατικότητα να αυξήσουμε το κονδύλι για τα αντιπλημμυρικά έργα» και επέμεινε στην ανάγκη αυτή την ώρα πρωτίστως να βοηθηθούν οι πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους».

 

 

 

articlegal_43426_48173.w_hr.jpg
 

articlegal_43426_48171.w_hr.jpg

 

articlegal_43426_48170.w_hr.jpg

 

articlegal_43426_48165.w_hr.jpg

 

articlegal_43426_48163.w_hr.jpg

 

 

 

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…