Newsroom

Newsroom

Η Μέλανι Γκρίφιθ και τα λιοντάρια!

Μέλανι Γκρίφιθ

melani gkrifith

«Ηλιθιότητα πέρα από κάθε φαντασία» χαρακτήρισε η μητέρα της Μέλανι Γκρίφιθ και γνωστή ηθοποιός Τίπι Χέντρεν, το γεγονός πως τη δεκαετία του ’70 υποχρέωνε τα παιδιά της να μεγαλώνουν μαζί με μια αγέλη λιονταριών στην έπαυλή τους στην Καλιφόρνια.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της μικρούλας Μέλανι αγκαλιά με το «κατοικίδιό» της, ένα λιοντάρι 400 κιλών που άκουγε στο όνομα Νιλ, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μετά τις δηλώσεις μετάνοιας που έκανε η εκκεντρική μητέρα της στην Daily Mail.

«Ντρέπομαι όταν βλέπω αυτές τις φωτογραφίες. Τα λιοντάρια θα μπορούσαν να σκοτώσουν την οικογένειά μου όποια στιγμή ήθελαν», παραδέχεται η 84 ετών σήμερα Τίπι, που ήταν η πρωταγωνίστρια των «Πουλιών» του Χίτσκοκ. Ομως τότε, τη δεκαετία του ’70, η Χέντρεν είχε σοκάρει την κοινή γνώμη δηλώνοντας: «Βάζω τα παιδιά μου να κοιμούνται με ένα λιοντάρι το καθένα κάθε βράδυ. Θεωρώ απαραίτητη την επικοινωνία τους μέρα και νύχτα…». Η φωτογραφία όπου η Μέλανι Γκρίφιθ έχει το κεφάλι της ανάμεσα στα δόντια του τεράστιου ζώου και άλλα στιγμιότυπα από τη ζωή με τον Νιλ στην πισίνα, στην κουζίνα, ή στο γραφείο δημοσιεύτηκαν τότε σε ένα αφιέρωμα του περιοδικού Life που περιέγραφε την ιστορία πίσω από αυτή την παράξενη συμβίωση ανθρώπων και αγρίων ζώων που όπως και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είχε καλό τέλος.

Θρίλερ

Ολα ξεκίνησαν όταν η Χέντρεν μετά από μια ταινία που έκανε στην Αφρική αποφάσισε να γυρίσει ένα δικό της φιλμ με πρωταγωνιστές λιοντάρια. Ομως, όπως της εξήγησε ο βετεράνος εκπαιδευτής που προσέλαβε για τον σκοπό αυτόν, δεν μπορούσαν απλά «να πετάξουν τα λιοντάρια ξαφνικά σ’ ένα κινηματογραφικό σετ και να περιμένουν ότι δεν θα κατασπαράξουν τους πάντες». Ετσι η Χέντρεν με τον άντρα της, τον διάσημο παραγωγό Νόελ Μάρσαλ, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τα λιοντάρια από μωρά κι όχι απλά να τα εκπαιδεύσουν, αλλά να μένουν μαζί τους. Το «Roar», που τελικά γυρίστηκε μετά από 11 χρόνια και κόστισε 17 εκατ. δολάρια, ήταν ένα θρίλερ στο οποίο μια οικογένεια που ζει σε απομονωμένη φάρμα στην Αφρική δέχεται ένα βράδυ την εισβολή μιας αγέλης λιονταριών.

Το ίδιο θρίλερ έζησε και η οικογένειά της όταν μετά από αρκετά χρόνια συνύπαρξης με τα άγρια λιοντάρια άρχισαν οι επιθέσεις. Στα 19 της χρόνια η Μέλανι έκανε 50 ράμματα στο πρόσωπο μετά από επίθεση που δέχτηκε από το «κατοικίδιό» της. Ενα από αυτά τα λιοντάρια ξερίζωσε τα μαλλιά του διευθυντή φωτογραφίας της Χέντρεν, ενώ τέλος και η ίδια έπεσε θύμα επίθεσης που παραλίγο να αποβεί μοιραία. «Είναι επικίνδυνα» αναγκάστηκε να ομολογήσει. «Ολοι στην οικογένειά μου δέχτηκαν επιθέσεις, οπότε, ναι, σήμερα γνωρίζω από πρώτο χέρι την επικινδυνότητα του να επιχειρήσεις να ζεις με άγρια ζώα…».

Πηγή: ethnos.gr

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…