Newsroom

Newsroom

Ν. Παππάς: "Αναγκαιότητα οι εκλογές – Ο Τσίπρας δεν θα κάνει κωλοτούμπα" (Video)

Δεν έχει τεθεί θέμα συνάντησης Σαμαρά – Τσίπρα ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Ν. Παππάς και μιλώντας…

pappas tsipras 1

Δεν έχει τεθεί θέμα συνάντησης Σαμαρά – Τσίπρα ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Ν. Παππάς και μιλώντας για αυτό το ενδεχόμενο πρόσθεσε ότι “θα διαψευστεί, αν περιμένει κανείς ότι θα γίνει η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπαναχωρήσει από τη θέση του για την αναγκαιότητα των εκλογών” εξηγώντας ότι «υπάρχουν ιστορικές επιλογές για τη χώρα και αυτές οι επιλογές δεν μπορούν να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν πρέπει «να περιμένει κανείς ότι θα γίνει συνάντηση και ο Τσίπρας θα κάνει κωλοτούμπα και θα πει καλά είσαι εκεί που κάθεσαι, να συνεχίσουμε με εσένα να πηγαίνουμε στο γκρεμό» πρόσθεσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίθετα είπε:«θα περιμέναμε και θα θέλαμε μία δήλωση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο δυστυχώς, όμως παρά, όσα λένε οι διεθνείς οργανισμοί ακόμα και σύμβουλοι της κ. Μέρκελ, η κυβέρνηση εμμένει στη βιωσιμότητά του». Πρόσθεσε επίσης, ότι όσο και αν πασχίζει ανεπιτυχώς η κυβέρνηση να πείσει ότι το Μνημόνιο πέτυχε και το χρέος είναι βιώσιμο η πραγματικότητα τη διαψεύδει, «το Μνημόνιο δεν πέτυχε και τα προαπαιτούμενα δεν πρέπει να εφαρμοστούν».

 

 

 

Το 2011 ο Σαμαράς έλεγε ναι στο δάνειο, όχι στο Μνημόνιο, σήμερα το αντίθετο

Στην πάγια ερώτηση για το που θα βρεθούν τα χρήματα υλοποίησης του προγράμματος της ΔΕΘ, ο Ν. Παππάς παρατήρησε ότι: «Είναι θετικό ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει μια δυναμική στο πολιτικό διάλογο και ασχολιόμαστε όλοι με αυτό» διαβεβαιώνοντας ότι εξασφαλίζει τα στοιχειώδη και είναι φτιαγμένο «σε περιβάλλον δημοσιονομικής ισορροπίας, δεν απαιτεί δηλαδή νέα δανεικά, εξοικονομεί πόρους τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών και από την πάταξη της φοροδιαφυγής και κάνει κάτι για την ανθρωπιστική κρίση και τη μεσαία τάξη».

Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι αποτελούν θέατρο τα περί εξόδου από το Μνημόνιο καθώς δεν υπάρχει καμία  πρόθεση για κάτι τέτοιο από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος όπως εξήγησε έχει υποπέσει σε «μία διπλή κυβίστηση, ενώ, το 2011,  λίγο πριν την κυβέρνηση Παπαδήμου, έλεγε ναι, στη δανειακή σύμβαση, όχι στο Μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα, , αυτή τη στιγμή, στην αγωνία του να πείσει ότι το Μνημόνιο πετυχαίνει και ζούμε ένα μερκελικό success story, λέει όχι στη δανειακή σύμβαση, ναι στο Μνημόνιο». «Όλα τα προαπαιτούμενα εφαρμόζονται, το χρέος είναι βιώσιμο, τι διαπραγματεύονται τότε;» συμπλήρωσε.