Newsroom

Newsroom

Ερυθρός Σταυρός: Παράλογο το κλείσιμο των συνόρων για τον Έμπολα

Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του Έμπολα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, εν…

aerodromio pili

Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του Έμπολα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, εν μέσω διαλόγου για το αν ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε επιβάτες από τις σφοδρότερα πληγείσες αφρικανικές χώρες θα συνέβαλαν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του φονικού ιού.

«Ο Έμπολα προκαλεί μεγάλο φόβο και υπερβολικό πανικό που κάποιες φορές οδηγούν σε πολύ παράλογες συμπεριφορές και μέτρα όπως το κλείσιμο των συνόρων, η ματαίωση πτήσεων, η απομόνωση χωρών κλπ», δήλωσε ο Ελχάτζ Ας Σάι στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο, όπου η IFRC, το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο, πραγματοποιεί διάσκεψη. «Αυτές δεν είναι λύσεις. Η μόνη λύση είναι με ποιόν τρόπο μπορούμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας να συγκρατήσουμε αυτού του είδους τους ιούς και τις επιδημίες στο επίκεντρό τους, εκεί ακριβώς απ’ όπου ξεκίνησαν», είπε ο ίδιος.

Ο Σάι πρόσθεσε ότι θεωρεί πιθανή την αντιστροφή της πορείας της επιδημίας εντός τεσσάρων με έξι μήνες, αν εφαρμοστούν οι κατάλληλες πρακτικές, αλλά όπως είπε απαιτούνται επιπλέον επενδύσεις στις υποδομές υγείας της Δυτικής Αφρικής ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές επιδημίες.