Newsroom

Newsroom

Παίρνει το "ΟΚ" από το Ευρωκοινοβούλιο η νέα Κομισιόν

Την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να λάβει σήμερα η νέα Κομισιόν υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς εκτός απροόπτου θα…

eurokoinovoulio 0

Την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να λάβει σήμερα η νέα Κομισιόν υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς εκτός απροόπτου θα υπερψηφιστεί από τον συνασπισμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που αντιπροσωπεύουν 479 από τους 751 ευρωβουλευτές.

Πάντως, αυτό δε σημαίνει ότι στις τάξεις των δύο μεγάλων ομάδων δεν υπάρχουν και επιφυλάξεις. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Euractiv.com, ο Γάλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Γκιγιόμ Μπαλάς προειδοποίησε ότι η νέα Κομισιόν δεν θα πρέπει να λάβει απλώς μια λευκή επιταγή, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το διορισμό του Ισπανού επιτρόπου Κανιέτε, ο οποίος είπε ότι «αντιστοιχεί στο διορισμό ενός λομπίστα για τα ορυκτά καύσιμα».

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική ισορροπία της νέας Επιτροπής, και ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από τον Γιούνκερ για το επενδυτικό σχέδιο ύψους 300 δις, ευρώ που έχει ανακοινώσει.

Εξάλλου, οι Βέλγοι σοσιαλιστές προειδοποίησαν επίσης χθες ότι η υποστήριξή τους για τη νέα Επιτροπή, θα εξαρτηθεί από την εκπλήρωση των υποσχέσεων που δόθηκαν από τον Γιούνκερ. «Τα 300 δισεκατομμύρια θα πρέπει να προέλθουν από νέες πηγές, όχι από την ανακύκλωση των άλλων ταμείων» ανέφεραν οι Βέλγοι σοσιαλιστές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.