Newsroom

Newsroom

Συνεχίζεται το θρίλερ με το υποβρύχιο φάντασμα-Ολλανδικό λένε ότι είναι οι Ρώσοι

Το μυστηριώδες υποβρύχιο που εντοπίσθηκε στα ανοικτά της Στοκχόλμης και το οποίο αναζητεί το Πολεμικό Ναυτικό της Σουηδίας στη θάλασσα…

sweden deployment 533 355

Το μυστηριώδες υποβρύχιο που εντοπίσθηκε στα ανοικτά της Στοκχόλμης και το οποίο αναζητεί το Πολεμικό Ναυτικό της Σουηδίας στη θάλασσα της Βαλτικής είναι ολλανδικό, υποστήριξε σήμερα μια πηγή στους κόλπους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφάξ.

“Συνιστούμε να ζητήσουν πληροφορίες από τη διοίκηση των ναυτικών δυνάμεων της Ολλανδίας”, δήλωσε η πηγή αυτή, τη στιγμή που εικασίες σύμφωνα με τις οποίες το εν λόγω υποβρύχιο είναι ρωσικό δημοσιεύονται στον σουηδικό Τύπο. “Είναι ένα ολλανδικό υποβρύχιο Bruinvis που εκτελούσε την περασμένη εβδομάδα” γυμνάσια, “περιλαμβανομένων αναδύσεων έκτακτης ανάγκης, πολύ κοντά στη Στοκχόλμη”, υποστήριξε η πηγή.

Το υποβρύχιο αυτό μπήκε την Παρασκευή στο λιμάνι του Ταλίν, της πρωτεύουσας της Εσθονίας, και θα “συνεχίσει πιθανόν σήμερα την πορεία του” για να επιστρέψει στην Ολλανδία, υποστήριξε επίσης η πηγή στο υπουργείο Άμυνας.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο σουηδικός στρατός άρχισε μια εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200 άνδρες, “αόρατα” σκάφη, ναρκαλιευτικά και ελικόπτερα, τα οποία ερεύνησαν μια ζώνη περίπου 50 χλμ. στη Βαλτική έπειτα από πληροφορίες για “ξένη υποβρύχια δραστηριότητα” στα ανοικτά της Στοκχόλμης και τη δημοσίευση φωτογραφίας ενός μυστηριώδους “ξένου σκάφους”.

Η Ρωσία διέψευσε χθες, Κυριακή, τις πληροφορίες του σουηδικού Τύπου σύμφωνα με τις οποίες οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις αναζητούν ένα ρωσικό υποβρύχιο που έχει υποστεί ζημιές στα ανοικτά της Στοκχόλμης. “Δεν υπάρχει καμιά ανώμαλη κατάσταση και ακόμη λιγότερο ατυχήματα στα οποία να εμπλέκονται ρωσικά πολεμικά πλοία”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ο Σουηδός αντιναύαρχος Άντερς Γκρένσταντ διέψευσε επίσης τις πληροφορίες του σουηδικού Τύπου.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…