Newsroom

Newsroom

Ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια το χρέος του ΕΟΠΥΥ

Τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των παρόχων του, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του…

eopyy 6

Τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των παρόχων του, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του “Έθνους”. Από αυτά φαίνεται πως πάνω από 500 εκατ. ευρώ αφορούν παλαιές οφειλές, ενώ  τα 1,45 δισ. ευρώ είναι χρέη που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Τα χρέη του Ταμείου προκύπτουν κατά βάση από τη μη καταβολής εισφορών από τα Ταμεία που μετέχουν στον Οργανισμό, αλλά και λόγω της “έκρηξης” σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δαπάνης για διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι απαιτήσεις για εξετάσεις ήταν 429,3 εκατομμύρια το 2012 και 603 εκατομμύρια το 2013. Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι πάνω από 393 εκατ.  κευρώ αι αν η αύξηση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, θα αγγίξουν τα 800 εκατομμύρια στο τέλος του έτους.

Το παρήγορο είναι ότι έχουν θεσπιστεί δικλίδες ασφαλείας, όπως ο αυτόματος μηχανισμός επιστροφής των υπερβάσεων και η υποχρεωτική έκπτωση με τα όποια διασφαλίζεται η τήρηση του προϋπολογισμού. Υπάρχει όμως αυξημένη συμμετοχή στους ασφαλισμένους, αναφέρει το “Εθνος”.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…