Newsroom

Newsroom

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα Έμπολα σε ασθενή που μολύνθηκε επί αμερικανικού εδάφους

Μία νοσηλεύτρια στο Τέξας των ΗΠΑ που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα ενώ φρόντιζε έναν Λιβεριανό ασθενή, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα…

texas health presbyterian 1 2

Μία νοσηλεύτρια στο Τέξας των ΗΠΑ που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα ενώ φρόντιζε έναν Λιβεριανό ασθενή, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πέθανε εξαιτίας του ιού, είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα σε ασθενή που μολύνθηκε σε αμερικανικό έδαφος.

Όπως δήλωσαν οι αρχές, η γυναίκα είχε στενή και καθημερινή επαφή με τον Λιβεριανό Τόμας Έρικ Ντάνκαν στη διάρκεια της 11μερης νοσηλείας του. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Texas Health Presbyterian Hospital στο Ντάλας, όπου ανακοινώθηκε την Κυριακή το νέο αυτό περιστατικό, έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις σχετικά με τον χειρισμό της κατάστασης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το πώς η νοσηλεύτρια μολύνθηκε από τον ιό, ωστόσο ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Τόμας Φρίντμαν, δήλωσε ότι πιθανόν πρόκειται για παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας, κάτι που ίσως σημαίνει πως και άλλοι νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον Έμπολα.

Όπως δήλωσαν υπάλληλοι του νοσοκομείου του Τέξας, η νοσηλεύτρια φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό κατά τη θεραπεία του Λιβεριανού ασθενούς. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…