Βενιζέλος: Υπογράψαμε το πρώτο μνημόνιο που μας υπαγόρευσαν

Δυναμιτίζει το κλίμα εντός του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς μία ημέρα πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης κατηγορεί τον Γιώργο…

venizelos 80 1

Δυναμιτίζει το κλίμα εντός του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς μία ημέρα πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου ότι το 2010 του υπαγόρευσαν το μνημόνιο! «Υπογράψαμε στην αρχή ένα πρώτο πρόγραμμα που είχε κενά και μας το υπαγόρευσαν και στη συνέχεια το διορθώσαμε», είπε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή.

Αναφέρθηκε ακόμη στις ευθύνες του λαού δείχνοντας ότι έχει στο νου του τις εκλογές. «Αν βάλει στο λαό από τη μία πίεση και από την άλλη παράδεισο, πιθανόν να ζητήσει το δεύτερο. Όμως τώρα είναι κανείς που δεν ξέρει; Υπάρχει ευθύνη και αυτών που εκφράζονται ως πολιτικές δυνάμεις ενώπιον του λαού», είπε και συνέχισε: «ο λαός δεν πρέπει να προσβάλλεται σε επίπεδο ευφυΐας και ενστίκτου. Είμαι σίγουρος ότι θα ανακοπεί κάθε κύμα ανευθυνότητας».

Ο Ε. Βενιζέλος επεχείρησε να υπερκεράσει τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογίες που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο επιχειρηματικός κόσμος, είπε, διακρίνεται σε 2 κατηγορίες:

α) αυτόν που έχει τα συμφέροντά του στην Ελλάδα και θέλει να πάει η χώρα καλά και

β) στην «ιδιόρρυθμη κατηγορία εκείνων που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό τα assets και τα liabilities και τις ζημιές τους στην Ελλάδα». Αυτοί τροφοδοτούν τα δημοσιεύματα και τα πολιτικά παιχνίδια, τόνισε ο Ε. Βενιζέλος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι «εμείς θα παρουσιάσουμε λύση για όλα τα κόκκινα δάνεια ως μέρος της διαπραγμάτευσης για το δημόσιο χρέος» και εκτίμησε ότι τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει η συνομοσιολογία και η σκανδαλολογία, αλλά τι θα γίνει με το ιδιωτικό χρέος.

Αναφέρθηκε ακόμη στα μεγέθη της οικονομίας λέγοντας ότι

-το ελληνικό δημόσιο χρέος έχει μειωθεί κατά 80% του ΑΕΠ.

-αν εφαρμοστούν οι ορθοί κανόνες αποτύπωσης του χρέους που ισχύουν στις επιχειρήσεις το ελληνικό χρέος θα ήταν μόλις 60% του ΑΕΠ, δηλαδή θα ήταν βιώσιμο.

-το 2015 δεν έχουμε μόνο πρωτογενές πλεόνασμα 2,9%, δηλαδή το μεγαλύτερο στον κόσμο, αλλά και δημοσιονομικό έλλειμμα μόλις 1%, όταν άλλες χώρες της Ε.Ε. αγωνίζονται για το όριο του 3%.

-οι ετήσιοι τόκοι εξυπηρέτησης είναι 65% λιγότεροι από αυτό που ήταν το 2010.

Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει και η καλή μεριά του μνημονίου που είναι «το δάνειο των 250 δις που χρειαζόμασταν για να μην πάμε στην άβυσσο» και το οποίο, όπως σημείωσε, όντως δόθηκε με όρους «σκληρούς, νεοφιλελεύθερους».

Πηγή: Αυγή

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή