"Να αποδοθεί δικαιοσύνη για την αστυνομική επίθεση στην Αγγ. Κουτσουμπού που έγινε "τροχαίο ατύχημα""

Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση σε βάρος της Αγγελικής Κουτσουμπού ζητούν κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, με αφορμή…

delta 4

Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση σε βάρος της Αγγελικής Κουτσουμπού ζητούν κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, με αφορμή τη δίκη που έχει οριστεί για τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου.

Η Αγγελική Κουτσουμπού χτυπήθηκε βάρβαρα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ το 2009, σε διαδήλωση για την επέτειο μνήμης ένα χρόνο μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. 

«Σχεδόν 5 χρόνια μετά και λίγο πριν την παραγραφή, καλείται να εκδικαστεί, ως τροχαίο ατύχημα, στο Πλημμελειοδικείο Αθήνας, η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της Aγγελικής Kουτσουμπού από τον αστυνομικό της ομάδας ΔEΛTA Θ. Ποιμενίδη» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και καλεί να δικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του βαρύτατου τραυματισμού.

Ο αστυνομικός Θεμιστοκλής Ποιμενίδης δικάζεται για «σωματική βλάβη από αμέλεια» στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, καθώς απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι μηνύσεις της Αγγελικής Κουτσουμπού κατά του αστυνομικού και του συνοδηγού του για βαριά σωματική βλάβη, όπως και κατά των υπευθύνων της ΕΛ.ΑΣ. για ηθική αυτουργία.

Όπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα για τον τραυματισμό της Αγγ. Κουτσουμπού: «Στη διάρκεια της ογκώδους διαδήλωσης 40.000 και πλέον διαδηλωτών, ομάδες της νεοσύστατης, τότε, αστυνομικής δύναμης ΔEΛTA διεμβόλισαν τη διαδήλωση, στην πλατεία Συντάγματος. Tο μπλοκ του EEK, υπέστη, σε εκείνο το σημείο, τη σφοδρή επίθεση της αστυνομίας, αρχικά από την ομάδα ΔEΛTA και εν συνεχεία από δύναμη πεζοπόρων  αστυνομικών. Δεκάδες ήταν οι τραυματίες και οι συλληφθέντες.

Σοβαρότερα τραυματίστηκε η Aγγελική Kουτσουμπού, στέλεχος του Eργατικού Eπαναστατικού Kόμματος (EEK), αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα, που μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνελήφθη και βασανίστηκε από τη χούντα του Iωαννίδη. Aπό το κτύπημα της μοτοσυκλέτας και το ρόπαλο του συνοδηγού αστυνομικού παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή της. Mεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κώμα, όπου διαγνώστηκε «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση -υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπροσθίων αριστερών πλευρών».

Ακόμη, το ΕΕΚ επισημαίνει: «Tο αίτημα για την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης και του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής και των άλλων διαδηλωτών, μαζί με την απαίτηση να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές που σύρονται στα δικαστήρια πρέπει να γίνει αίτημα όλης της αριστεράς και κάθε αγωνιστή».

 

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Χαριτσης 0

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Η Νέα Αριστερά καλεί «όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους…