Newsroom

Newsroom

Τα ολέθρια λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία του φέρι Sewol

Η υπερφόρτωση του πλοίου, η ανικανότητα του πληρώματος και οι παράνομες εργασίες επέκτασής του, ήταν μερικά από τα ολέθρια λάθη…

sewol

Η υπερφόρτωση του πλοίου, η ανικανότητα του πληρώματος και οι παράνομες εργασίες επέκτασής του, ήταν μερικά από τα ολέθρια λάθη που είχαν σαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 300 και πλέον ανθρώπων στο ναυάγιο του φέρι Sewol στη Νότια Κορέα στις 16 Απριλίου, σύμφωνα με την έκθεση ερευνητών που έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα η εισαγγελία.

Η αρχική ανεπαρκής ανταπόκριση των λιμενικών αρχών εξηγεί επίσης τον βαρύ απολογισμό, υπογραμμίζεται στην έκθεση, η οποία επιβεβαιώνει, όπως έχει αποκαλυφθεί και στη δίκη των μελών του πληρώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, ότι το πορθμείο ήταν υπερφορτωμένο και ανεπαρκώς ερματισμένο.

Τη στιγμή της τραγωδίας, το Sewol, ένα πλοίο βάρους 6.825 τόνων, μετέφερε 3.606 τόνους εμπορευμάτων και οχημάτων, ήτοι ένα φορτίο τριπλάσιο από το ανώτατο. Όταν έπεσε σε ένα ισχυρό ρεύμα, το προσωπικό που ήταν ελλιπώς εκπαιδευμένο θέλησε να κάνει μια πολύ απότομη στροφή.

«Εξαιτίας της ανικανότητας του πηδαλιούχου, το πλοίο πήρε απότομη κλίση, γεγονός που προκάλεσε τη μετατόπιση του φορτίου προς τη μία πλευρά και τη βύθιση του φέρι», αναφέρεται στην έκθεση. «Ο καπετάνιος δε βρισκόταν στη γέφυρα και είχε αφήσει τον πηδαλιούχο μόνο. Η αμέλεια που επέδειξε υπήρξε μερικώς αιτία» για το ναυάγιο, τονίζεται.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…