Νέο βίντεο με αποκεφαλισμό βρετανού ομήρου από το Ισλαμικό Κράτος

Βίντεο με τον αποκεφαλισμό ενός ακόμα ομήρου φέρεται να έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης…

henning

Βίντεο με τον αποκεφαλισμό ενός ακόμα ομήρου φέρεται να έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης αυτή τη φορά το θύμα είναι ο βρετανός Άλαν Χένινγκ, 47 ετών, ο οποίος επέβαινε σε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ιατρικές προμήθειες σε ένα νοσοκομείο στη βορειοδυτική Συρία πέρυσι το Δεκέμβριο όταν ένοπλοι την σταμάτησαν και τον απήγαγαν.

«Είμαι ο Άλαν Χένινγκ. Εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί στο Ισλαμικό Κράτος, εγώ, ως μέλος του βρετανικού λαού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα αυτής της απόφασης» δηλώνει στο βίντεο ο βρετανός όμηρος, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Το Ισλαμικό Κράτος, στο βίντεο του αποκεφαλισμού του Ντέιβιντ Χέινς τον προηγούμενο μήνα, είχε απειλήσει ότι ο Άλαν Χένινγκ θα ήταν το επόμενο θύμα.

Στο τέλος του βίντεο, του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, εμφανίζεται ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους να κρατά έναν Αμερικανό πολίτη, τον Πίτερ Έντουαρτ Κάσινγκ και να απειλεί πως αυτό θα είναι το επόμενο θύμα εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις των Δυτικών δυνάμεων εναντίον τους.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.